putovanja

Objavljeno: 03.12.2012
Samoa je atraktivna turisitčka destinacija

Prelijepa otočna zemlja između Havaja i Novog Zelanda

Samoa je otočna država u Tihom oceanu i nalazi se na otprilike pola puta između Havaja i Novog Zelanda.

Samoa se sastoji od dva veća otoka, Upolu (na kojem živi većina stanovništva) i Savai'i, te sedam manjih otočića. Pretpostavlja se da su je naselili doseljenici s Fidžija prije oko 3500 godina. Od 1899. do 1914. bila je kolonija Njemačke, a zatim je zemljom upravljao Novi Zeland do 1962. kada je, kao prva među državama Polinezije, postala neovisna.

Klima Samoe je tropska i dijeli se na dva razdoblja. Suha sezona od maja do oktobra i sezona kiša od novembra do aprila. Prosječna temperatura je 29 stepeni celzijusa.

Samoa je atraktivna destinacija za vjenčanja, a boravkom u ovoj zemlji ćete sebi priuštiti neponovljivo iskustvo pecanja, istraživanja tropskih šuma, plivanja sa kornjačama i tako dalje.

Komentariši
Komentariši na facebook-u

Podijeli na Twitter-u

Lajkuj članak
Komentariši članak


Komentari ( 0 )
Trenutno nema odobrenih komentara za ovaj članak!
Copyright © 2015 Source d.o.o. KontaktArhiva Cjenovnik Oglašavanja
Svi foto i video sadržaji su predhodno javno objavljeni putem Youtuba ili ostalih internet medija. Ako bilo koji sadržaj objavljen sa naše strane krši Vaša autorska prava molimo da nam javite na redakcija@source.ba radi uklanjanja sadržaja.
All photo and video content as previously publicly disclosed through YouTube or other Internet media. If any content posted by us infringes your copyright, please let us know at redakcija@source.ba to remove content.