vijesti

Objavljeno: 28.02.2012
Ukoliko bude usvojen zakon o povoljnijem penzionisanju

Vojni penzioneri prijete protestima

Udruženje penzionera vojnih osiguranika u Federaciji BiH, uz podršku Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata, organiziralo je danas u Sarajevu okrugli sto o temi "Radni tekst zakona o povoljnijem penzionisanju".

Radi se o prijedlogu zakona koji je Koordinacioni odbor boračkih organizacija, saveza, udruga u FBiH, na sjednici  17. februara u Sarajevu ocijenio kao apsolutno neprihvatljiv.

Predsjednik Udruženja penzionera vojnih osiguranika Ismet Harbinja rekao je da bi ovim zakonom prava vojnih osiguranika u FBiH bila potpuno ukinuta i oni bi postali socijalni slučajevi.

"Ukoliko se usvoji ovaj zakon penzije će se smanjiti za 57 do 77 posto, računajući i sadašnje smanjenje od 15 posto po Zakonu o uštedama. S ovog okruglog stola želimo poslati jasnu poruku Vladi FBiH da ćemo, ako usvoje ovaj zakon bez amandmana koje smo mi uputili u parlamentarnu proceduru, organizirati proteste sedam dana po završetku zasjedanja Doma naroda Parlamenta FBiH", upozorava Harbinja.

(Fena)

Komentariši
Komentariši na facebook-u

Podijeli na Twitter-u

Lajkuj članak
Komentariši članak


Komentari ( 0 )
Trenutno nema odobrenih komentara za ovaj članak!
Copyright © 2015 Source d.o.o. KontaktArhiva Cjenovnik Oglašavanja
Svi foto i video sadržaji su predhodno javno objavljeni putem Youtuba ili ostalih internet medija. Ako bilo koji sadržaj objavljen sa naše strane krši Vaša autorska prava molimo da nam javite na redakcija@source.ba radi uklanjanja sadržaja.
All photo and video content as previously publicly disclosed through YouTube or other Internet media. If any content posted by us infringes your copyright, please let us know at redakcija@source.ba to remove content.