vijesti

Objavljeno: 29.04.2013
Prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu

Naša ambasada u Stockholmu ignoriše bh. dijasporu

Komentariši
Komentariši na facebook-u


Podijeli na Twitter-u


Lajkuj članak
Na najvećem ovogodišnjem skupu dijaspore, jubilarnom 10. Svjetskom prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu, narednog vikenda u Švedskoj u gradu  Västeråsu, pored mladih bh. sportista iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Turske, Luksemburga, Belgije, Holandije, Engleske, Welsa, Republike Irske, Švedske, Danske, i Norveške prisustvovaće i brojni gosti iz javnog života.

Svoje učešće na Šampionatu potvrdili su predsjednik i sekretar Nogometnog/Fudbalskog  saveza BiH  Elvedin Begić i Jasmin Baković, oni će sa sobom donijeti pehar i garnituru dresova reprenzentacije Bosne i Hercegovine koje će uručiti pobjedniku prvenstva. Sa prigodnim darovima za najbolje fudbalere u Vesteras dolazi i šefica sektora za iseljeništvo Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Ana Judi, potom gradonačelnik grada Vesterasa te članovi GO Svjetskog saveza dijaspore BiH iz 15 zemalja.

Nažalost iako se radi o zemlji u kojoj živi oko 100 000 naših građana, u kojoj djeluje ogroman broj bh. asocijacija, jubilarnom prvenstvu i najvećem ovogodišnjem okupljanju bh. dijaspore, neće prisustvovati oni kojim se to sve održava “pod nosom”, predstavnici bosanskohercegovačke ambasade u Štokholmu. Ni činjenica da na skup dolaze Bosanci i Hercegovici iz 15 zemalja, koji ce prevaliti više hiljada kilometara da budu u  Švedskoj,  nije bila dovoljan razlog dobro plaćenim diplomatama da se miješaju u svoj posao. Prosto zvuči nevjerovatno, poruka koju je domaćinima poslala  Lejla Durakovic sekretar ambasadora Jadranke Kalmete, da niko od naših diplomata u Švedskoj tih dana nije slobodan.Namik Alimajstorović

Komentariši članak


Komentari ( 0 )
Trenutno nema odobrenih komentara za ovaj članak!
Copyright © 2015 Source d.o.o. KontaktArhiva Cjenovnik Oglašavanja
Svi foto i video sadržaji su predhodno javno objavljeni putem Youtuba ili ostalih internet medija. Ako bilo koji sadržaj objavljen sa naše strane krši Vaša autorska prava molimo da nam javite na redakcija@source.ba radi uklanjanja sadržaja.
All photo and video content as previously publicly disclosed through YouTube or other Internet media. If any content posted by us infringes your copyright, please let us know at redakcija@source.ba to remove content.