sport

Objavljeno: 02.06.2013
Utakmica odlučivala o prvaku

Neredi na utakmici u Jablanici, sudija fizički napadnut

Komentariši
Komentariši na facebook-u


Podijeli na Twitter-u


Lajkuj članak
Derbi utakmica 29. kola Druge lige Jug između Turbine iz Jablanice i Igmana iz Konjica, koja je odlučivala o prvaku, prekinuta je nakon što je glavni sudija fizički napadnut na poluvremenu utakmice.

Oko 3.000 navijača došlo je odgledati derbi u Jablanici, koji je kolo prije kraja odlučivao o novom putniku u Prvu ligu FBiH. Turbina je povela iz slobodnog udarca u 23. minuti. Gosti su izjednačili u 36. minuti nakon kornera. U 45. minuti, nakon kontre Igmana, srušen je gostujući napadač, nakon čega je glavni sudija pokazao crveni karton domaćem igraču. Nakon toga uslijedilo je negodovanje domaće publike i domaćih igrača. Utakmica je nastavljena i sudija je odsvirao kraj prvog poluvremena.

Na poluvremenu utakmice, prema pisanju portala Hercegovina.info, fizički je napadnut glavni sudija Šehović iz Sarajeva. Nakon što su domaći igrači i navijači saznali da utakmica neće biti nastavljena, uslijedio je stampedo igrača i navijača preko terena prema prostorijama u kojima su bile smještene službene osobe. Gostujući navijači su se razbježali ulicama Jablanice.

Komentariši članak


Komentari ( 1 )
Copyright © 2015 Source d.o.o. KontaktArhiva Cjenovnik Oglašavanja
Svi foto i video sadržaji su predhodno javno objavljeni putem Youtuba ili ostalih internet medija. Ako bilo koji sadržaj objavljen sa naše strane krši Vaša autorska prava molimo da nam javite na redakcija@source.ba radi uklanjanja sadržaja.
All photo and video content as previously publicly disclosed through YouTube or other Internet media. If any content posted by us infringes your copyright, please let us know at redakcija@source.ba to remove content.