Source.ba - Riža sa mladim lukom
gastro

Objavljeno: 22.08.2010
Recept dana

Riža sa mladim lukom

Potrebno je:
2 veze mladog crnog luka
2 kafene šoljice riže
2 čehne bijelog luka
2 kašičice sušenog začinskog bilja
malo ulja
biber

Priprema:
Operite i narežite mladi crni luk na kolutiće (upotrebite i pera), pa kratko prodinstajte na ulju. Dodajte opranu rižu, pržite minut-dva, dodajte začin i nalijte sa pola litre vode. Po potrebi, možete dodati još vode. Kad voda gotovo uvri a pirinač se skuha, stavite odozgo sitno isjeckan bijeli luk i pobiberite. Ostavite još koji minut na vatri dok sva tečnost ne ispari.
 

Komentariši
Komentariši na facebook-u

Podijeli na Twitter-u

Lajkuj članak
Komentariši članak


Komentari ( 0 )
Trenutno nema odobrenih komentara za ovaj članak!
Copyright © 2014 Source d.o.o. KontaktArhiva Cjenovnik Oglašavanja
Svi foto i video sadržaji su predhodno javno objavljeni putem Youtuba ili ostalih internet medija. Ako bilo koji sadržaj objavljen sa naše strane krši Vaša autorska prava molimo da nam javite na redakcija@source.ba radi uklanjanja sadržaja.
All photo and video content as previously publicly disclosed through YouTube or other Internet media. If any content posted by us infringes your copyright, please let us know at redakcija@source.ba to remove content.