vijesti

Objavljeno: 18.05.2011
Ministarstvo za pitanja boraca i invalida

Novi zakon o povoljnijem penzionisanju

Vlada FBiH je danas na vanrednoj sjednici u Sarajevu, uz prisustvo predsjednika FBiH i predsjednika klubova četiri stranke koje čine većinu u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, donijela zaključke povodom presude Ustavnog suda Federacije BiH koja se odnosi na Uredbu o povoljnijem penzionisanju pripadnika bivše Vojske FBiH i službenika i namještenika bivšeg Federalnog ministarstva odbrane.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Vlada je zadužila da, u saradnji s Federalnim zavodom za penzijsko-invalidsko osiguranje, u roku od sedam dana pripreme tekst zakona koji bi obuhvatio sve tri sadašnje uredbe, kako bi ga Vlada utvrdila i uputila u parlamentarnu proceduru. Također, zaključeno je da ovim zakonom budu obuhvaćeni i oni koji su, u vrijeme donošenja Uredbe o povoljnijem penzionisanju pripadnika bivše Vojske FBiH i službenika i namještenika bivšeg Federalnog ministarstva odbrane, ispunjavali njom propisane uslove, ali su otpušteni uz 10.000 konvertibilnih maraka otpremnine.

Vlada je današnjim zaključcima zadužila Federalni zavod za penzijsko-invalidsko osiguranje da evidentira sve pripadnike bivše Vojske FBiH i bivšeg FMO u odnosu na način njihovog penzionisanja. Na ovoj sjednici su članovi Federalne vlade, zajedno s predsjednicima četiri zastupnička kluba, izvršili konsultacije pred današnje zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(Fena)

Komentariši
Komentariši na facebook-u

Podijeli na Twitter-u

Lajkuj članak
Komentariši članak


Komentari ( 1 )
Copyright © 2015 Source d.o.o. KontaktArhiva Cjenovnik Oglašavanja
Svi foto i video sadržaji su predhodno javno objavljeni putem Youtuba ili ostalih internet medija. Ako bilo koji sadržaj objavljen sa naše strane krši Vaša autorska prava molimo da nam javite na redakcija@source.ba radi uklanjanja sadržaja.
All photo and video content as previously publicly disclosed through YouTube or other Internet media. If any content posted by us infringes your copyright, please let us know at redakcija@source.ba to remove content.