5.7.2017. 14:18
0
"Bakir je grad u kojem je počinjen genocid prepustio Dodiku i otvorio mogućnost potpunog nestanka Bošnjaka"
Takozvani 'petrovdanski dani' se organizuju svake godine dan prije ili dan poslije dženaze u Potočarima sa ciljem provociranja žrtava genocida.

Ulje na vatru dodatno je dolio sadašnji načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić, koji će dovesti i platiti sve troškove radikalnoj književnici i novinarki Ljiljani Bulatović koja planira 7. jula održati promociju svoje knjige "Srebrenica - Laž i podvala srpskom narodu" u kojoj negira postojanje genocida u Srebrenici.

Bulatovićka je od ranije poznata široj javnosti po svojim izjavama u kojima je veličala zločinca Ratka Mladića. Tako je jednom prilkom izjavila da je Mladić uvijek privlačio pažnju ženskog roda i da je on najpoželjniji muškarac na Balkanu.

Da nije smiješno bilo bi žalosno...


I ranijih godina bilo je pokušaja da se spomenuta knjiga promoviše u Domu kulture u Srebrenici, ali je to na vrijeme sprječavao tadašnji načelnik Ćamil Duraković.

"Na žalost ovoga puta načelnik Srebrenice je osoba koja negira genocid i koja je sponzor promocije ove knjige. Ovim se samo pokazuje da Mladen Grujičić nije načelnik svih građana općine Srebrenica i da ovim događajem učestvuje u pogoršanju  međunacionalnih odnosa u Srebrenici", izjavio je za Source zastupnik u Parlamentu BiH Sadik Ahametović.


Ahemtović kaže da velika večina članova SDA stranke razumiju trenutnu situaciju u Srebrenici.

"Rukovodstvo stranke SDA na čelu sa Bakirom Izetbegovićem je to koje ne želi da razumije trenutnu situaciju u Srebrenici. Oni su grad u kojem je počinjen genocid prepustili Miloradu Dodiku i otvorili mogućnost potpunog nestanka Bošnjaka sa ovog područja. Prvi saradnici Bakira Izetbegovića imaju najveću odgovornost za gubitak Srebrenice. On ih štiti i time pokazuje i svoje učešće u najvećem poslijeratnom političkom porazu", govori Ahmetović.

Tenzija oko 11. jula je bilo uvijek, ali može se tvrditi da je ova godina osjetljivija od nekih ranijih.

"Aktuelna vlast i bošnjački član predsjedništva sveli su povratak, Bošnjake, a time i Srebrenicu na šverc bolesnim junacima. Jučerašnji napad na predsjednicu 'Udruženja enklave majke Srebrenice i Žepe'  Muniru Subašić potvrđuje kuda ide Srebrenica i Bošnjaci kao žrtve genocida sa pasivnom politikom predsjednika SDA, koji do danas nisu došli u Srebrenicu da vide u kakvom stanju i ambijentu žive Bošnjaci nakon izbora. Time su također potvrdili da im je općina Centar važnija od Srebrenice", izajvio je za Source Sadik Ahmetović.


Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.