9.8.2017. 14:49
0
Imamo li potencijala u atletici: Ovo je bosanski Usain Bolt
Atletika je kraljica sportova. Veliku pažnju svih zaljubljenika u ovaj sport ovih dana privlači Svjetsko prvenstvo u atletici koje se održava u Londonu.

Iako do sada naši takmičari nisu imali značajne rezultate na međunarodnom nivou, naravno osim uspjeha koje je postigao sjajni Amel Tuka, možemo reći da se stanje polako mijenja na bolje, odnosno da atletika doživljava ekspanziju i u našoj zemlji. U prilog ovoj priči ide činjenica da je sve više mladih ljudi koji pokazuju interesovanje za ovaj sport.

Ekipa Source portala razgovarala je sa članovima atletskog kluba Novi Grad- Sarajevo, koji u svojim redovima imaju nekoliko talentovanih atletičara, među kojima se ističe Damir Redžepagić, državni prvak u sprinterskim disciplinama na 100 i 200 m. Zapažene rezultate ostvario je pod trenerskom palicom Elmira Ćerimagića.

Razgovor sa Damirom i njegovim trenerom možete pogledati u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.