19.9.2017. 10:55
0
Sudija sviraj penal!!!
Jedan od razloga zbog kojeg je Neymar bio sretan u Barceloni je zato što je u Lionelu Messiju imao prijatelja, saigrača, koji je uvijek želio da njegov timski kolega bude sretan na terenu. Međutim, ispostavilo se da ni to nije bilo dovoljno.

Jedini cilj - Ballon d'Or

U zadnjih nekoliko mjeseci vidjeli smo pravo Neymarovo lice. Željan individualne slave, odlučio je da napusti redove katalonskog kluba, odlučio je izaći iz sjene argentiskog čarobnjaka, odlučio se napokon dokopati pehara namjenjenog najboljem igraču, osvojiti popularni Ballon d'Or.

Iako je sjajno započeo sezonu u dresu Paris SG,  u nedjeljnoj utakmici se sukobio sa Urugvajcem Cavanijem. Igrala se 80- ta minuta kada je dosuđen jedanesterac za Parižane. U tom trenutku nastaje prava zbrka oko toga ko će izvesti najstrožu kaznu. Glavni akteri Neymar i Cavani. Ipak, Urugvajac je nekako uspio  "dobiti duel" za Brazilcem, ali ne i sa golmanom Lyona, Lopesom, koji sjajnom intervencijom 'skida' penal Cavaniju. 




Paris je do kraja uz pomoć dva autogola igrača Lyona uspio doći do nova tri boda, ali ono što se dešavalo nakon meča, utakmicu i pobjedu u potpunosti je stavilo u drugi plan.

Prema pisanju francuskog sportskog lista L'Equipe, kapetan PSG-a Thiago Silva morao je intervenisati kako bi spriječio fizički sukob između Cavanija i Neymara u svlačionici nakon utakmice.

Kao razlog tome navodi se da je Urugvajac pred svima u svlačionici izjavio kako "čovjek od 198 miliona" ne cijeni njegov stav i autoritet.

Očigledno je da Paris nema ravnopravnog rivala u Frencuskom šampionatu, bez obzira na sukobe najboljih igrača. Međutim, ovakvi sukobi bi mogli donijeti probleme kada se Parižani susretnu u Ligi prvaka sa ravnopravnim timovima.

Kako se tvrdi, Neymar je odmah nakon prepirke sa Cavanijem, prestao pratiti Urugvajca na Instagramu. Teško je zamisliti da se takva situacija desi između Messija i Luisa Suareza.


View image on Twitter


Napomenimo da Neymar u Barceloni nije nikada doživio sličnu situaciju. 2015. godine u utakmici Barcelone i Cordobe Messi je bez pola riječi dopustio Brazilcu izvođenje najstoržije kazne. To je samo jedan od primjera u kojoj je "Mali Zeleni" pokazao svoju velikodušnost prema Brazilcu.





Šta će uraditi Emery?

Kao rješenje Emery je naveo da se Cavani i Neymar ravnopravno raspodijele oko izvođenja jedanesteraca.

Unai Emery na raspolaganju ima sjajan tim, međutim bit će mu vema teško smiriti strasti između svoja dva najbolja igrača.

Nije ni čudo da Emery želi da njegove dvije zvijezde smire svoj ego i podrede se više kolektivu. 

Jedno je sigurno, svi ljubitelji nogometa sa nestrpljenjem očekuju novi jedanestereac za Paris i rasplet situacije. 

Priliku za nešto takvo imat ćemo već mu subotu kada će Paris snage odmjeriti sa Montpellierom. 


Sudija sviraj penal..


Novinar: Admir Oručević


 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.