19.11.2017. 13:00
2
'Ljuti Krajišnici' žele Vlatka Glavaša za selektora, a on poručuje: Izjave pojedinaca me iskreno bole kao čovjeka koji je prvi stavio ruku gdje mnogi nisu smjeli
Svako posljednjih dana ima svog kandidata za selektora Bosne i Hercegovine, a svog favorita ima i navijačka grupa “Ljuti Krajišnici”. Njhov izbor je Vlatko Glavaš.

"Naš izbor je Vlatko Glavaš. Nekadašnji bh. reprezentativac, legenda, patriota. Kao igrač od 1995. godine, pa kao trener od 2002. do 2007. godine, i sada evo, kao navijač i neko ko prije svega, voli svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Vlatko Glavaš simbol je jednog vremena, idol svih Bosanaca i Hercegovaca. U teška ratna vremena učestvovao u stvaranju naše reprezentacije, i ako je bilo ogromnih pritisaka na njegovu porodicu, prijatelje, drugove nikad se nije uplašio niti ustuknuo. I nakon igračke karijere, Glavaš je bio vezan za reprezentaciju, gdje je sa selektorom Blažom Sliškovićem dva puta bio nadomak velikih takmičenja", poručili su, između ostalog, Ljuti Krajišnici.




U razgovoru za Source portal nekadašnji reprezentativac BiH i njen prvi kapiten Vlatko Glavaš nije krio zadovoljstvo što se i njegovo njegovo ime spominje kada je riječ o izboru novog selektora nacionalne selekcije.

"Svako ko se bavi ovim poslom ima želju da jednog dana bude selektor državnog tima. Oduvijek sam naglašavao da bi bilo dobro da to mjesto pripadne nekome ko je nosio dres sa državnim grbom, ne mora to biti Vlatko. Drago mi je da 'Ljuti Krajišnici' tako razmišljaju, jer fudbal se velikim dijelom igra upravo zbog navijača. Ja ne tražim da se moje ime u ovoj konkurenciji spominje zbog nekih ranijih zasluga, iako sam na kraju krajeva među prvima završio trenersku školu na ovim prostorima", rekao je  Vlatko Glavaš za naš portal.


Glavaš je istakao da se neke stvari u Savezu i reprezentaciji napokon moraju posložiti, kako bi novi selektor i igrači imali zdravu sredinu, jer samo na taj način mogli bi postizati bolje rezultate u budućnosti.

"Mislim da smo morali davati više podrške bivšim selektorima i pored nekada loših rezultata. Pričitao sam negdje nečiju izjavu da bi se i treneri i selektori trebali birati po nacionalnom ključu, što je van svake pameti. Takva razmišljanja me iskreno bole kao čovjeka koji je prvi stavio ruku gdje mnogi nisu smjeli", izjavio je Glavaš.


Kao najozbiljniji kandidati za nasljednika Mehmeda Baždarevića spominju se Meho Kodro i Amar Osim. Međutim ni jedan od njih do sada nije dobio potrebnu podršku. Izbor selektora je prolongiran. Moguće do početka narednog mjeseca, a do tada će sigurno isplivati još mnogo imena. 


Novinar: Admir Oručević

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.