24.11.2017. 19:20
0
Ti bi i da radiš i da primaš platu: Bilo je to psihološko ubistvo za mene
Za visoku stopu nezaposlenosti u BiH krivac se uglavnom traži u propaloj privredi i lošem poslovnom ambijentu. Poslodavci i ekonomisti tvrde da su za to jednako krivi i sami radnici, jer su nezainteresovani da svoj hljeb zarade u realnom sektoru.

Nezainteresovani ili ne, Bosanci i Hercegovaci uglavnom žele posao u javnom sektoru, u procentima gledano nekih 98% posto stanovnika u našoj zemlji ima takve ambicije. Brza zarada uz minimalan rad u udobnoj klimatizovanoj kancelariji san je većine.

Međutim, mogu se naći izuzeci. Jedan od njih je Sarajlija Haris Mekić, koji je dobro plaćeno radno mjesto u javnom sektoru, zamjenio sa jednim u privatnom sektoru.

Razloge zbog čega se odlučio na takav korak, otkrio je pred našim kamerama.

Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.

 

 Novinar:  Admir Oručević

 Snimatelj i montažer: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.