15.12.2017. 12:18
5
"Policijske uniforme se mogu krojiti u raznim tvornicama, a to što kriminalci pljačkaju u našim odijelima govori koliko je nama teško"
Federalna vlada je na posljednjoj sjednici ponovo utvrdila Prijedlog zakon o PIO-u jer je raniji srušen u novembru na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH iz razloga što su protiv razmatranja zakona po hitnom postupku, bili zastupnici SBB-a, SDP-a i DF-a.

Jedan od razlog rušenja bio je ukazivanje policijskih službenika da bi im se sa tim zakonom penzije smanjile, u odnosu na sadašnje, za 25 do 30 posto.

Mirza Hadžiabdić, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Kantona Sarajevo kaže da su ovim izmjenama na korak do rješenja.

Ekipa Source portala razgovarala je sa Mirzom Hadžiabdićem koji nam je ovom prilikom otkrio šta ce se desiti ukoliko se ne udovolji zahtjevima policijskih službenika.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.