3.4.2018. 16:14
20
"Oni su SDA-ovski parlament, a njihov doseg je slikanje sa zastavama i izostanak sa nastave zbog džume"
Politolog Minel Abaz prije nekoliko sedmica u svom tekstu koji je bio objavljen na jednom od portala, oštro je kritikovao rad Studentskog Parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

U tekstu je optužio vladajuću strukturu ovog parlamenta na čijem je čelu je trenutno Merim Serdarević. Optužbe se uglavnom odnose na diskriminaciju i mobing nad kolegama neistomišljenicima, različitih političkih, etničkih, vjerskih i seksualnih orijentacija od onih kakve zastupa upravo vladajuća struktura Studentskog parlamenta.

"Skupina koja je posebno interesantna rukovodstvu SPUS-a su LGBT studentice i studenti, Srbi, ateisti, komunisti, i neistomišljenici vladajuće SDA koji bivaju izvrgnuti diskriminaciji ali i javnim uvredama kojima ih rukovodstvo SPUS-a izlaže", napisao je Abaz.

Ekipa Source portala razgovarala je sa Minelom Abazom, a u video prilogu pogledajte šta je rekao za naš portal.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

20
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.