13.4.2018. 12:55
15
"Maltretirali su mi dijete. Moje dijete nema životinjske nagone kako su oni to pokušali predstaviti"
Dželila Tabaković govorila je za Source portal.

Ova majka jučer je na svom Facebook profilu objavila video u kome je izjavila kako je njenom maloljetnom djetetu  jučer bio zabranjen ulazak u Osnovnu školu Isa-beg Ishaković u Sarajevu.

Kako su za portal Index.ba ispričali majka i otac, dijete je od treće godine pohađalo Američku internacionalnu školu QSI, nakon pet godina su ga odlučili prebaciti u drugu školu. Kako stanuju na Ilidži odlučili su se za Međunarodnu osnovnu školu Ilidža, misleći da se radi o američkoj školi. Roditelji tvrde, međutim, da se iza svega krije druga ideologija.

Nakon toga odlučili su se da njihovo dijete ne pohađa tu školu.

Kako je djetetu maternji jezik engleski (rođen u SAD), neophodno je bilo obezbijediti prelazak u školu sa engleskim jezikom, pa su se odlučili za Osnovnu školu Isha-beg Ishaković, koju je osnovala fondacija Sedef i koja ima nastavu na bosanskom i engleskom jeziku. Od starta kako su rekli naišli su na negodovanje direktorice Nezire Popovac.

Iz MUP-a KS su rekli da nije u nadležnosti policije da nekome ne dozvole ulazak u školu, ali da će više informacija o samom slučaju dostaviti javnosti dok dobiju odgovor od Treće PU (Novo Sarajevo), prenosi Index.ba.

Naša redakcija kontaktirala je diretoricu ove škole Neziru Popavac, kako bi dobili njenu izjavu,  na šta nam je ona obećala da će odgovore na naša pitanja dostaviti pismenim putem.

Šta je za portal Source izjavila Dželila Takbaović pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber



15
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.