17.5.2018. 14:20
2
Kakvi su današnji muškarci, šta mislite o muškarcima koji čupaju obrve: Žene su preuzele muške uloge. Teretana i mišići nisu osobine mačo muškarca.
Da li su današnji muškarci mačo tipovi? Šta je to što žene privlači, a šta ih odbija kod današnjih muškaraca??

Čini se kako taj novi trend kod muškaraca koji su sve manje i manje mačo ženama ne smeta, jer je prema nekim istraživanjima čak 77 posto žena reklo kako im se sviđa ta promjena.

O tome kakvi su muškarci u današnje vrijeme razgovarali smo sa radijskom voditeljicom Lamijom Terzimehić i pjevačicom Ammarom Mistirić.


"Slušajući starije, gledajući nekako u prošlost mislim da su muškarci prije imali više hrabrosti. Ne kažem da ni danas nema hrabrih muškaraca, ali mnogo manje nego prije. Svakodnevno slušam i od žena u svom okruženju da je sve manje onih koji će prići ženi, udijeliti joj kompliment ili jednostavno započeti bilo kakvu komunikaciju. Mnogo je sve olakšano društvenim mrežama, ali to nije odlika samouvjerenog muškarca. Osim toga, šta je to danas mačo muškarac? Mnoge vrijednosti su poremećene pa nažalost i ta. Teretana i mišići nisu osobine mačo muškarca. Odgoj, samouvjerenost, dosljednost, samovjesnost i na kraju krajeva spremnost da u životu ostavi bilo kakav trag, poslovni i slično, to su nekako odlike mačo muškarca. Mišići su samo ukras, ko voli, naravno" izjavila je za Source radijska voditeljica Lamija Terzimehić.

"Čini mi se da u vremenu u kojem živimo žene su preuzele muške uloge, muški ženske. Definitivno živimo u vremenu poremećenih vrijednosti, mada sam mišljenja da  prava žena ipak može prepoznati mačo muškarca. Nisu svi izumrli", govori pjevačica Ammara Mistrić .


Koliko danas žene poštuju kada im muškarci pokažu svoje emocije, šta mislite i tzv. "papučarima"?

"Ne mislim da je pogrešno da muškarci pokazuju svoje emocije na bilo koji način i ne smatram da su takvi muškarci papučari. Često ja kažem kako su i muške suze mnogo teže i iskrenije i ne smatram ni jednog muškarca kukavicom kada zaplače. Meni je papučar onaj koji ne poštuje ženu koja je uz njega, ili žene koje ga okružuju bez obzira je li s njima u prijateljskom, porodičnom  ili ljubavnom odnosu. Papučar je onaj koji misli da je ženi mjesto u kuhinji", govori Lamija.

Povezana slika

"Poštujem svakog muškarca koji pokaže emociju, ipak smo mi samo ljudi koji smo načinjeni od krvi, mesa i duše. To je posve prirodno", ističe Ammara.



Metrosekusalci, čupanje obrva, neke stvari koje možda više priliče ženama?!

"Ako pričamo o ravnopravnosti onda nema toga šta pripada ženama, a šta muškarcima. Nemam ništa protiv, čak volim kada muškarci brinu o svom izgledu. Ne volim pretjerivanje u svemu tome. Nema ništa loše u tome da i muškarci koriguju stvari za koje misle da će im omogućiti bolji osjećaj u sopstvenoj koži. Opet ponavljam, pretjerivanje je česta pojava kod nas. Ne poznajem ni jednu ženu koja ne voli Davida Beckhama ili Cristiana Ronalda,  a njih dvojica su meni nekako pravi predstavnici metroseksualaca, ali ne pretjeruju," to je poenta, priča nam Lamija. 

Povezana slika

"Danas je sve dostupno. To je nekako i najveći problem. I dalje sam mišljenja da se zna šta je namjenjeno ženi, a šta muškarcu", govori Ammara.

Brada?

"Mogu li odgovoriti da volim onu bradu od tri dana.Pa više volim muškarce bez brade, nekako mi je ljepše , prijatnije... Mada nemam ništa ni protiv brade, ukoliko je taj neko zaista spreman to održavati na način na koji treba i kome stoji, naravno. Svjedoci smo trenda puštanja brade, samo što mnogi ne vode računa da to sve zaista treba da se održava, posebno jer je to nešto što se izdvaja", izajvila je Lamija.

Slikovni rezultat za metroseksualci u sarajevu

"Brada koja je njegovana očituje muškarčevu muškost. Između ostalog eto jedne od razlike muškarca i žene", zaključila je Ammara.


Novinar: Admir Oručević

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.