28.5.2018. 13:59
1
"Ljepota svega ovoga je što mogu da jedem šta god hoću. Imao sam i ja faze kada sam posjećivao nargila barove"
U jakoj konkurenciji od 480 učesnika, 21-godišnji Sarajlija Timur Čerkez, jedan je od tri najmlađa triatlonca koji su nedavno u Kotoru, Crna Gora, uspjeli završiti trku na dugoj distanci – Ocean Lava Montenegro 2018.

Pod triatlonom se podrazumijeva sportsko natjecanje u disciplinama: plivanje, biciklizam i trčanje.

“Half Ironman” distancu, koja podrazumijeva 1,9 km plivanja, 90 km biciklizma i 21 km trčanja, Timur je savladao za 6:02:51.8.

Čerkez veliku zahvalnost kako nam je rekao duguje svojim sponzorima, Dukatu, Sberbanci i hotelu Hills.

Nakon ove utrke, Timur je odmah nastavio sa pripremama za punu "Ironman utrku",  koja će se 29. jula održati u Hamburgu, nakon koje bi mogao postati najmlađi 'Ironman' iz BiH.

Razgovor sa Timurom Čerkezom možete pogledati u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.