18.6.2018. 13:18
2
"Imao sam problematično djetinjstvo, škola mi nije išla, bio sam lud i volio sam opasnost. Doktor mi je rekao da nogu nikada neću moći koristiti kako treba, nisam se složio s tim"
Ermin Junuzović, poznatiji kao Erko Jun, jedan je od najpopularnijih Bosanaca i Hercegovaca na društvenim mrežama.

Više od  četiri i pol miliona fanova na Facebooku i milion pratilaca na Instagramu idu u prilog ovoj konstataciji. Junuzović, poznatiji kao Erko Jun,  sa roditeljima izbjegao iz Bosne i Hercegovine kada je imao dvije godine. Djetnjstvo je proveo u Belgiji, u gradu Antwerpenu gdje i danas živi. Za Source portal Erko Jun je govorio o svom djetinjstvu za koje kaže da nije bilo lako, iako je odrastao u zemlji kao što je Belgija.

Fotografija korisnika/ce Erko Jun.

"Kada je moja porodica došla u Belgiju, morali smo početi od nule. Bio sam još djete, ali pamtim sve, znam da nam nije bilo lako. Pubertet je bio problematičan, bio sam lud i volio sam opasnost. Škola mi nije išla, puno sam izlazio. Trenirao sam taekwondo pa kickbox, u kojem sam povrijedio nogu. Doktor mi je tada rekao da neću nikad moći nogu koristiti kako treba i da ću imati posljedice, nisam se složio s tim, pa sam počeo sa fitnesom i dizanjem tegova u teretani, koji su mi vremenom pomogli da saniram povredu koju sam imao. Nakon toga samo se takmičio i pobjedio tri godine na Belgijskom državnom prvenstvu u bodybuildingu. Radio sam fotoshootinge za različite kompanije što mi je omogućilo da zaradim dosta novca", izjavio je za Source portal Erko Jun.

Fotografija korisnika/ce Erko Jun.


U karijeri je osvajao mnogobrojne nagrade na svjetskom nivou, a kako nam je rekao oduvijek je imao veliku želju za uspjehom.

"Kao djete sam imao dosta želja. Vjerujem da šta god čovjek poželi u životu, može to i ostvariti samo ako se dovoljno trudi i vjeruje u sebe. Jedna od mojih želja je oduvijek je bila da se borim u ringu. I tu sam želju nedavno uspio ispuniti", priča Junuzović

Podsjetimo, Erko se nedavno okušao i u MMA sportu. Svoju prvu borbu u kojoj mu je protivnik bio Poljak Tomasz Oswiecinski, završio je spektakularnim nokautom.




Junuzović je rođen u Janji kod Bijeljine i uvijek je sa ponosom isticao svoje porijeklo. Iako je do sada postigao mnogo uspjeha na različitim poljima, jednu želju kaže, nije uspio ostvariti.

"Uvijek sam mislio da ću biti svjetski glumac, to mi još nije pošlo za rukom, ali doći će i to na red, u budućnosti se vidim negdje na velikom platnu", govori samouvijereni Erko Jun.

Dodao je da uskoro namjerava posjetiti BiH.

"U BIH dolazim nakon pet godina, hoću da posjetim sve velike gradove i da se najedem ko konj", zeključio je za kraj razgovora Ermin Junuzović. 


Novinar: Admir Oručević






2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.