28.7.2018. 10:25
4
Situacija oko migranata u Bihaću izmiče kontroli: Sinoć se u našem naselju dogodio horor o kojem niko ne priča
U prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a jučer je održana konferencija za novinare u vezi trenutne migrantske krize na podrucju USK-a. Također Uprava policije je prezentirala i podatke o stanju sigurnosti za prvih šest mjeseci ove godine.

Uprava policije grada Bihaća na području USK-a od januara mjeseca evidentirala je 4446 migranta. U Bihaću su evidentirana 3444, 1300 boravi u Đačkom domu, dok su ostali u privatnom smještaju.

U Velikoj Kladuši ih je registrirano 1022, a prema procjeni policije ih je 680,dok ih je 400 u naselju Trnovi. Od maja je na područje USK-a stiglo ih je su 2380.

„Ako ostane ovakva situacija i priliv migranata,ne možemo garantovati da ubuduće možemo održati situaciju pod kontrolom", izjavio je Šero Družić, v.d. komesara Policije USK.

Sinoć je situacija izmakla kontroli u naselju 'Nova Četvrt' u Bihaću, kada je grupa migranata u ranim jutarnjim satima uznemirila mještane ovog bihaćkog naselja.

"Sinoć se u našem naselju dogodio horor o kojem niko ne priča. U ranim jutarnjim satima oko 02:50 probudila nas je grupa migranata koja se tukla između sebe , vikali su u sav glas i kretali se prema našim kućama. Mještani su izašli ispred svojih kuća kako bi branili svoje i kako ne bi dopustili da im se uništi njihova imovina i kako bi zaštitili svoje porodice. Policijske službe na naš poziv brzo su stigle, ali tada je nastao pravi cirkus. Bježeći od policije migranti su ulijetali u privatne posjede, trčeći po baštama i  garažama. U tim trenutcima samo su se mogli čuti glasovi 'evo ga ovdje , evo ga ovdje'!  Migranti nisu željeli da napuste mjesta u privatnim posjedima u kojima su se skrili od policije. Nakon nešto više od pola sata policija je uspjela pohvatati nek od njih" izjavila je za Source vidno uznemirena mještanka ovog naselja Medina Mujić.

Kako nam je rekla mještani ovog naselja žive u strahu otkako je aktuelna kriza sa migrantima na području Bihaća. Smatra da veliku odgovornost za ovakvo stanje ima i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

"Naš Šuhret Fazlić je to dobro smislio svaka mu čast. On prima pare za te ljude koji nemaju kontrole, hodaju gdje požele i ponašaju se kako požele, dok mi trpimo njihov bijes i bahatost . Stanovnici grada Bihaća su u strahu, svakim danom ih pristiže sve više i više, a kontrole nad njima je sve manje i manje. Ja želim da kažem da ovo nije samo grad Šuhreta Fazlića glavnog odgovornog, ovo je grad SVIH NAS ! Ako ne žele nadležni da poduzmu mjere opreza i sigurnosti za svoje građane, građani će morati da učine to sami, a ko će za to odgovarati kasnije postavlja se pitanje", izjavila je na kraju razgovora Medina Mujić mještanka naselja 'Nova Četvrt' u Bihaću.


Novinar: Admir Oručević

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.