8.8.2018. 16:46
1
Najpoznatiji bh. meteorolog objašnjava šta nam se događa sa vremenom: Zakuhalo se, kao u loncu. Šta nas čeka, to ćemo tek da vidimo!
Doajen vremenske prognoze Željko Majstorović, dugi niz godina radio je kao pomoćnik direktora na Odsjeku za vremenske analize i prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, te je bio poznato lice sa TV ekrana koje smo uvijek vezali za vremensku prognozu i koje nas je uvijek asociralo na pitanja o vremenu.

Osamdesetih godina počinje raditi u Hidrometeorološkom zavodu BiH, gdje ga intenzivno počinje zanimati klimatologija.

Sa ovim poznatim meteorologm razgovarali smo vremenskim prilikama koje su zadesile BiH ovog ljeta.

Iako većina stanovništva kišno ljeto koje smo do sada imali ne smatra normalnim, Majstorović kaže kako takve vremenske prilike nisu neuobičajene za naša područja.

Prema njegovom mišljenju u posljednjih 150 godina, otkako se primjenjuje mjerenje, nikada nije bilo toplije nego sada.

Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.



Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Almir Biber

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.