22.8.2018. 13:02
2
"Mi smo dobili nešto više od 40.000 KM, ali da li životi naše djece vrijede toliko"
Iako je od 13. jula poznat datum za održavanje ročišta u slučaju Sanjin Sefić i drugi gdje su danas trebale biti i iznesene završne riječi, tužiteljica Tužilaštva KS Advija Hajdo-Balta je tražila da završne riječi iznese tek 30. avgusta. Ovaj zahtjev šokirao je članove porodica stradalih studentica Selme Agić i Edite Malkoč jer nisu znali da će tužiteljica tražiti odgodu.

Odbrana optuženog Sefića uložila je dodatne dokaze, fotografiju raskrsnice na kojoj se dogodila nesreća, što je sud odbio.

Kao svjedok Tužilaštva KS svoj nalaz i mišljenje iznio je vještak neuropsihijatar Abdulah Kučukalić. On je kazao da su porodice stradalih studentica u ovom slučaju imali određenu dozu straha ili anksioznosti koja je trajala manje ili više, zavisno od starosti, ranijeg psihičkog stanja te osobe ili drugih faktora. Dodao je kako će porodice stradalih studentica do kraja života u pojedinim trenucima osjećati sjetu, tugu i bol za gubitkom najmilijih.

Tužilaštvo KS uložilo je dva dodatna dokaza Sudu i to depešu Interpola Sarajevo u kojoj stoji da je Sanjin Sefić lišen slobode u Novom Sadu, a ne da se predao kako je to ranije odbrana kazala, te drugi dokaz u kojem stoji da je vještak koji je bio angažiran na slučaju počinilac saobraćajne nesreće te da i to treba uzeti kao dokaz.

Sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Igor Todorović odbilo je ove dokaze jer je uvažen prigovor odbrane da su trebali biti ranije izneseni, prenosi Patria.

Advokat optuženog Sanjina Sefića, je također rekao da je porodicama zbog toga izmirena materijalna i nematerijalna šteta, što je zgrozilo sve članove porodice, ali i prisutne u sudnici. 

Razgovarali smo sa Amirom Agićem, koji nije krio razočarenje nakon današnjeg raspleta događaja. 

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.