14.9.2018. 21:50
0
"Tvrdim da ni Elvis Sarić, a ni Haris Duljević, nisu ništa bolji igrači sada, nego dok su nosili dres Saraj'va"
Start iz snova, upravo tim riječima mogu se opisati nastupi nogometne Reprezentacije BiH u prva dva kola Lige nacija.

Zasluženo ili ne, prvo je u Belfastu savladana Sjeverna Irska, da bi potom u Zenici pala i Austrija.

Protiv Sjeverne Irske prve pogotke u dresu sa nacionalnim grbom postigli su Haris Duljević i Elvis Sarić. Kada se sabere njihov učinak, možemo sa sigurnošću reći da su upravo njih dvojica bili među najboljim pojedincima u našem timu u ove dvije utakmice. Svojim sjajnim partijama opravdali su povjerenje Prosinečkog, ali i utišali sve kritičare. Ovo pogotovo važi za Elvisa Sarića, dojučerašnjeg prvotimca FK Sarajevo.

"Mislim da moramo biti svjesni da smo ostali bez izuzetno bitnih igrača. Možda Ibišević, Lulić i ostali koji više nisu tu, u posljednjih nekoliko utakmica koje su odigrali, nisu pružali na terenu ono što se od njih očekuje, međutim njihovo prisustvo u svlačionici je oduvijek bilo od velikog značaja. Desile su se određene promjene u timu, sada imamo tu nekoliko mlađih igrača, a posebno mi je drago što su  jedni od najboljih u ova dva meča bili igrači koji su ne tako davno igrali u Premijer ligi BiH, Duljević, Sarić, pa i Toni Šunjić koji je također nastupao na našim terenima",
izjavio je za Source portal Vedad Šurković, portparol FK Sarajevo i neko ko već dugi niz godina prati nogometna dešavanja u našoj Premijer ligi.

Postavlja se pitanje da li igrači moraju napustiti Premijer ligu BiH, kako bi dobili značajniju priliku u našem najboljem timu? To se upravo ogleda na primjerima poput Sarića, Duljevića, Šunjića, pa i Edina Višće.

"Evidentno je da se igrači iz premijer lige BIH gledaju drugačijim očima. Elvis Sarić sada nastupa u Južnoj Koreji, ali tvrdim da on ništa nije bolji igrač nego dok je nosio dres FK Sarajevo kada je velika većina smatrala da on nije kapacitet za reprezentaciju, isto važi i za Duljevića", govori Šurković, te ističe da je najveći problem Premijer lige BiH loša infrastruktura.

"Postoje velike predrasude upravo zbog loše infrasturkture. Razumijem ljude koji nisu zadovoljni prikazanim nogometom, jer ne možete vidjeti ništa lijepo na užasnim terenima poput naših. Zbog takvih stvari automatski se liga smatra lošom. Međutim, ako pogledate našu mladu reprezentaciju, većina tih momaka  je u zadnje dvije godine nastupala u našoj ligi, a sada su pobjedili i Portugal i Švicarsku, o čijim budžetima i uslovima u kojima rade ne treba raspravljati. Tako da mi smeta kad se podcjenjuje Premijer liga, jer definitivno ovdje ima dobrih igrača", rekao je Šurković za Source.

Na kraju recimo da će Zmajevima sigurno trebati  još neko vrijeme kako bi se što bolje uigrali u sistem kakav od njih traži Robert Prosinečki. Sistem koji donosi dominaciju i ofanzivniju igru. Sudeći prema prve dvije utakmice, moramo biti prezadovoljni, tako da bez obzira na prikazanu igru, krajnji rezultat je ipak najbitniji.


Novinar: Admir Oručević



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.