2.10.2018. 15:25
0
Odlazak šampiona iz Bihaća: Šampione, pozdravljam te zadnji put. Šampione, ostao sam ti dužan jednu medalju, a ja ne volim biti nikome dužan i pokloniću ti je kada je osvojim
Mladi sportista Haris Raković iz Bihaća smrtno je stradao na svom radnom mjestu. RAković bio je uposlenik jedne zaštitarske agencije. Nakon nesreće njegovo tijelo je pronađeno u poslovnici UniCredit banke u Bihaću u kojoj je radio kao zaštitar.

Čistio oružje

Nezvanične informacije govore da je današnja obdukcija potvrdila riječ o nesretnom slučaju. Kako se navodi Raković je nastradao čisteći oružje.

Oko 19 sati policija je oobavještena da je unutar "UniCredit banke" došlo do upotrebe vatrenog oružja. Na lice mjesta odmah su upućeni policajci i ekipa Hitne pomoći, koji su unutar objekta zatekli tijelo. Istraga će pokazati kojim okolnostima  došlo je do smrti muškarca, izjavila je Snežana Galić, portparol MUP-a USK.

Njegovo tijelo u banci pronašao je drugi zaštitar koji je došao na smjenu.


Sjajan sportista

Almir Krkelja je trener koji je Rakovića pripremao za takmičenja. Šokiran velikim gubitkom vrhunskog sportiste, ali prije svega vrhunskog čovjeka.

"Svakodnevno smo se čuli proteklih mjeseci u vezi s treningom, kasnije je to sve preraslo u prijateljstvo. Haris je bio fantastičan momak. O ovoj tragediji me obavijestio naš zajednički prijatelj. Ostao sam šokiran, toliko me sve protreslo da nisam mogao oka sklopiti. Strašno mi je teško, zavolio sam ga jer je bio dobar momak. Ko god ga je poznavao morao ga je zavoljeti", izjavio je za Avaz Almir Krkelja.

Posebno emotivnu poruku uputio je njegov sugrađanin Harun Sadiković, državni reprezentativac BiH u džudou.

“Šampione, pozdravljam te zadnji put. Ti si bio dio mene, prijatelj, brat i sve. Šampione, nedostajaće mi tvoj osmijeh, savjet i ohrabrivanje. Šampione, sad sam se uvjerio da Bog uzima samo najbolje, vjerujem da si otišao na bolji svijet i da čuvaš mjesto za mene pored sebe kada mi jednog dana otkuca vrijeme. Šampione, ostao sam ti dužan jednu medalju, a ja ne volim biti nikome dužan i pokloniću ti je kada je osvojim”, napisao je Sadiković i rasplakao mnoge.

Slikovni rezultat za harun sadiković
Sadiković i Raković

Na osnovu dosadašnje istrage evidentno je da nije bilo pokušaja provale u objekat, odnosno pljačke.



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.