12.10.2018. 14:37
4
"Svi su ga znali po tome da je bio doktor za vožnju i po tome da je bio kao Rossi"
Motorista koji je sinoć poginuo u fatalnoj saobraćajnoj nesreći na Ilidži je Alden Salispahić (24). On je navodno instruktor vožnje iz Vogošće.

Prema informacijama Salispahić je nastradao u sudaru sa BMW-om koji se uključivao u saobraćaj. Salispahić je od siline udara ostao mrtav na licu mjesta. Svjedoci koji su bili u blizini rekli su da je prizor bio užasan. Kako je navedeno u izvještaju MUP-KS nastradali je upravljao motorom Yamaha.

-Došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “BMW”-7, reg. oznaka M60-T-725, kojim je upravljao vozač A.Dž., rođen 1971.godine u Tutinu, nastanjen u Sarajevu i neregistrovanog motocikla marke “Yamaha”-1000, bez reg. oznaka, kojim je prije sticanja prava na upravljanje vozilima “A” kategorije, upravljalo lice S.A., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Nakon saobraćajne nezgode, motocikilista S.A. je izgubio kontrolu nad upravljačem motocikla, istim skrenuo u lijevu stranu van kolovoza i udario u parkirano putničko motorno vozilo marke “Mercedes”-C25, reg. oznaka T23-A-055 i u parkirano teretno motorno vozilo marke “Iveco”, reg. oznaka E06-K-021. Od zadobijenih povreda, na licu mjesta saobraćajne nezgode, smrtno je stradalo lice S.A., što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. 

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po naredbi tužioca izvršiti obdukcija. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Isog dana u 23,20 sati, vozač A.Dž. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), u vezi sa članom 332. KZ F BiH (Ugrožavanje javnog prometa) i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, stoji u saopštenju MUP-a KS.


Velika tragedija pogodila je sve one koji su poznavali nastradalog Salispahića. Posebno teško palo je njegovom prijatelju Arminu Talamu, koji je za naš portal kratko prokomentarisao da su za Aldena svi samo imali riječi hvale.

"Samo riječi hvale su za mog Aldena, koji je uvijek bio tu kad niko nije!  Brat moj, Doktor. Auto škola mu se zvala 'Doctor To Drive' i svi su ga znali po tome da je bio doktor za vožnju i po tome da je bio kao Rossi. Rekao mi je sinoć, ne sekiraj se, zovem te kad dođem, voli te brat, i eto.. Ne možemo ga vratiti, gleda nas sa nekog boljeg mjesta i želi da budemo jaki", izjavio je neutješni Armin Talam za Source.

"Ljubavi bratova, zauvijek ćeš ostati u našim srcima, suze su neopisive, molim dragog Allaha da ti podari lijepi Džennet i vječni rahmet a porodici sabur. Danas smo se čuli i rekao si kako bi trebao motor izgledati, zovu me i javljaju da te više nema. Braco moj malo su riječi s kojim bih te mogao opisati, znaš da te tvoj brat voli najviše! ZAUVIJEK U NAŠIM SRCIMA! - napisao je Armin Talam uz fotografiju na Facebooku.




Poštivanje pravila


U MUP-u KS su nam istakli da je saobraćajna kultura na nivou koji još uvijek nije zadovoljavajući. Poznato je da su širom grada Sarajeva postavljeni novi radari, koji bi trebali da kontrolišu brzinu saobraćaja. Koliko se građani grada Sarajeva pridržavaju pravila u saobraćaju?

"Brzina je ta koja ubija i koja oduzima mlade živote. Skrećemo pažnju svim pješacima i vozačima da poštuju pravila u saobraćaju.  Ono što mogu potvrditi da je u odnosu na statističke podatke zaista smanjen broj saobraćajnih nesreća u kojima imamo povrijeđena i poginula lica. Svaki život je bitan i nije važno što su postavljeni radari, ako se ne poštuju pravila. Važno je da svi akteri i institucije preuzmu svoju odgovornost.  Mi preventivno radimo sa ljudima i djecom, upozoravamo ih na opasnost u saobraćaju, nažalost za neke su samo sankcije odgovarajuća mjera. Informacija koja kaže da smo samo pješacima uručili preko 1000 prekršajnih naloga je također zabrinjavajuća", izjavila je za Source portal portparolka MUP-a KS Suvada Kuldija.

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.