17.10.2018. 13:39
0
Evo šta je za Source rekla majka malene heroine Dalal Omerović nakon njene velike POBJEDE nad leukemijom!
Malena heroina Dalal Omerović nakon godinu dana borbe pobijedila je leukemiju.

Ova jednogodišnja djevojčia iz Bihaća koja je oboljela od leukemije, prošle godine je u humanitarnoj akciji probudila dobrotu i humanost stotina ljudi u BiH koji su skupljali pomoć za njeno liječenje.

Prvi nalaz punkcije pokazuje da u njenom sistemu nema blasta (leukemije). Sve tri stanice su od donora, odnosno nema njenih. Punkcije će se, kako je  navedeno, raditi još 60. i 100. dan od transplantacije.

Za Source portal govorila je Indira Omerović, majka malene Dalal.

"Dalal trenutno po tijelu ima neki osip, ali je pod nadzorom doktora. Danas bi trebala imati ultrazvuk jetre sa kojom je imala problema, ali kada se sve sabere dobro je prošlo. Dalal je bila na ivici života i smrti, mislim da čak ni doktori nisu vjerovali da će preživjeti. Prvi nalaz nam je dao vjetar u leđa, jer je to bio jedan od ciljeva ka izlječenju. Tek nakon tri mjeseca od transpalatacije kada se urade ostala dva nalaza, možemo reći da je Dalal pobjedila", izjavila je za Source Indira Omerović.

Kako nam je rekla, Dalal je imala najrijeđi oblik leukemije, zbog kojeg je pod stalnim nadzorom doktora.

"Mi još nismo odahnuli, sve se to može promjeniti, tako da ne možemo biti mirni dok ne završi tih 100 dana. Može sve biti savršeno do kraja, ali može se destiti nešto loše, zbog toga smo mi još uvijek pod stresom", govori Indira.

Indira ističe da je teško riječima opisati kroz šta su do sada prošli ona i suprug kako bi ponovo svoju djevojčicu vidjeli nasmijanu znajući da ne osjeća nikakve bolove.

"Naučili smo da se ništa u životu ne može porediti sa zdravljem, naročito sa zdravljem djeteta. Moram reći da nismo samo mi prošli teške trenutke. U sobi do nas je umro jedan dječak. Sa njegovim roditeljima proživljavali smo njihovu bol, zato što samo mi možemo osjetiti kako je njima i oni kako je nama. Nedo dragi Bog nikome nešto ovako. Savjetujem svim roditeljima da ne galame svoju djecu, ako su nemirini, ako prave probleme dok su još mali, jer to će proći, ali neće proći ako su bolesni, jer vjerujte ima mnogo djece koja se ne izvuku, izjavila je za kraj razgovora Indira Omerović.


Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.