2.12.2018. 14:12
4
"Suprug i ja smo zajedno u ovoj priči. Ne zamaram se lošim komentarima, niko nije idealan, pa tako ni ja. Kada izađem na scenu, sjetim se BiH"
Ilma Karahmet iz Kiseljaka još jednom je zablistala, ovaj put u muzičkom šou "Zvijezde" dobila je svih 25 bodova i zaslužila direktan prolaz dalje.

Nakon nastupa stručni žiri je imao samo riječi hvale za Ilmu. U nekoliko navrata nakon komentara žirija, na njenom licu mogle su se vidjeti suze radosnice. 

Iako ima samo 18 godina Ilma je dobro poznato lice na regionalnoj muzičkoj sceni. Javnost je upoznala prije pet godina kada je svojim anđeoskim glasom prvi put oduševila ljubitelje muzike na ovim prostorima.

Nakon sjajnog nastupa na "Zvjezdicama", porazgovarali smo sa ovom talentovanom pjevačicom. 


Ilma kako bi ti opisala svoj posljednji nastup na RTL-ovim "Zvjezdama"?

Moram priznati da sam imala težak zadatak s obzirom da sam pjevala pjesmu od Whitney Houston. Od samog početka takmičenja RTL 'Zvijezde' u Hrvatskoj, svaki put pred izlazak na scenu sjetim se Bosne i Hercegovine. Ne znam zašto, ali mislim da imam na ovom takmičenju veliku odgovornost prema svojoj državi jer ne predstavljam samo sebe već i svoju zemlju. Na posljednjem nastupu imala sam mnogo emocija koje sam teško kontrolisala. Pjesma "I will always love you" nije samo teška za pjevati već je puna osjećanja i emocija koje čine tu pjesmu posebnom. Mislim da je bilo super i ja sam generalno zadovoljna.

Da li je bilo treme?

Naravno da je tu uvijek ona pozitivna trema, ali kada pustim glas ona nestane. Kada me kolege i prijatelji pitaju kako sa tremom? Ja im kažem tremu jedino imam pred izlazak na scenu, a kasnije me pjesma ponese u neki svijet gdje nema treme niti straha. 

Nakon tvog nastupa komentari žirija su bili sjajni, mogle su se primjetiti i suze u tvojim očima?!

Iskreno nisam očekivala onako velike riječi koje su mi uputili moj mentor Jacques Houdek, Nina Badrić, Petar Grašo i Tonči Huljić. Mene je Nina Badrić svojim komentarima rasplakala, jer ono što je rekla nisam mogla da zamislim da ću ikada čuti. Kada stojite pred jednom divom kao što je Nina Badrić i doživite da vas javno oslovi svojom kolegicom, to je nešto posebno i sve što je rekla za mene je 'wow'. Toliko je bilo emotivno da još uvijek sabirem utiske. Pored svega, najbitnije da se ljudima svidjelo i to mi je nekako predstavlja najveću radost. 

Nedavno si uplovila u bračne vode, koliko bi to moglo utjecati na tvoju karijeru?

Moj suprug i ja smo zajedno u cijeloj ovoj priči. Od samog početka najveća mi je podrška i prati me u mojim koracima i karijeri. Mnogo mi je lakše priznajem, jer zajedno smo jači pored toliko obaveza koje imamo. 

Moramo se dotaći 'X Factora' na kojem si se predstavila muzičkoj javnosti, kako danas  gledaš na to takmičenje? Šta ti je donijelo, šta si očekivala poslije njega?

Takmičenje 'X Factor Adria' za mene je bilo jedno predivno iskustvo i kada se danas prisjetim svih tih događaja, ne mogu da vjerujem da sam se tako mlada nosila sa svim tim izazovima. To je ipak bilo jedno veoma dobro takmičenje gdje sam ostavila trag i koje mi je pomoglo da se čuje za mene. Pored toga, stekla sam dosta poznanstava koja mi danas dosta znače u mojoj karijeri. Poslije takmičenja željela sam da se posvetim školovanju, a uz to da se bavim i muzikom. Ipak je to tada bilo teško, jer ulaganje u muziku i karijeru zahtjeva mnogo novaca. Najbitnije da sam odabrala pravac i počela raditi svoje pjesme. Važno je biti vrijedan i dosta raditi, jer s vremenom dolaze rezultati. 


I pored sjajnog nastupa, uvijek ima ljudi koji će negativno komentarisati. Kako reaguješ kada neko piše loše komentare o tebi?

Nekome se nešto sviđa, a nekome ne. Ja moram da kažem da volim ljude i da ovaj posao radim iz ljubavi. Niko nije idealan, pa tako ni ja .Što se tiče loših komentara ne mogu se time zamarati. Jedino znam da nikome ne želim zlo, jer ima ona stara poslovica "ko pjeva zlo ne misli".




Novinar: Admir Oručević

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.