12.12.2018. 12:40
1
"Kupi žuti prsluk i hodaj po Bosni. Ako neće raditi ne moraju, meni je manje stalo do te njihove Bosne nego njima"
Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, otkazao je jučer radni sastanak u zgradi Predsjedništva.

Navodno je insistirao da se pored zastave BiH nađe i zastava RS, što nije prihvaćeno od druge dvojice članova Predsjedništva. Nakon toga je tražio i da se izbaci zastava BIH, što također nije prihvaćeno.

U izjavi za medije Dodik je kasnije kazao da će i dalje insistirati na ovome i da zastava Republike Srpske bude postavljena na radnim sastancima.

Istakao je kako je predlagao da se problem riješi tako što bi se iz dvorane za sastanke izbacila i zastava BiH no na to nije pristao bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović.


"Ako neće raditi ne moraju, meni je manje stalo do te njihove Bosne nego njima", rekao je Dodik.

Na pitanje novinara da li je sve to spin, jer dok se priča o zastavi gorivo je poskupilo četiri puta od početka godine Dodik je odgovorio: “Kupi žuti prsluk i hodaj po Bosni. Šta država ima s tim, tržište diktira cijenu”.

Ovako se ponaša čovjek koji uđe u Predsjedništvo države koju ne voli.

O jučerašnjim potezima i izjavama Milorada Dodika, razgovarali smo sa političkim analitičarem Esadom Bajtalom.


Novinar: Admir Oručević

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.