1.2.2019. 12:27
0
"Ja volim to dijete i moram se brinuti o njemu, ali sramota me reći, nemamo ništa. Primim samo 87 KM penzije, u kući imamo pola litre ulja i kilu brašna"
Tužna priča dolazi nam iz Sarajeva.

Muhamed Šantić i njegov unuk Sendi Šantić žive u teškim uvjetima. On i njegova rahmetli supruga Jasminka brinuli su se o Sendiju od njegove druge godine, jer su ga njegovi biološki roditelji ostavili. Živjeli su skromno, ali sretno.

Nakon što je Jasminka umrla Muhamed je ostao sam sa Sendijem u teškim životnim okolnostima.

Nedostatak novca za osnovne životne potrepštine primorao je Muhameda da se obrati svim dobrim ljudima da im pomognu.

"Nakon što je supruga 'preselila' ja sam naslijedio njenu penziju, ali i sve kredite, tako da sada primam samo 87 KM penzije. Imamo dosta neplaćenih računa. Meni je 66 godina, imao sam dva moždana udara, teški sam šečeraš, tako da nisam sposoban da radim neki posao", izjavio je Šantić za Source.

Za one koji žele pomoći, Muhamedov broj telefona je 061-399-886.

 

 Razgovor sa Muhamedom Šantićem poslušajte u video prilogu.



(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.