17.2.2019. 13:41
1
Odlazak Kralja: Detalji saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Šaban Šaulić
Popularani pjevač narodne muzike Šaban Šaulić je poginuo u 68. godini života, prenosi srpski mediji. Iako su prvobitno napisali kako je pjevač u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj zadobio teške tjelesne povrede, ubrzo je stigla vijest kako je pjevač preminuo. Vijest je potvrdio i njegov zet Bata Mirković za Novosti.

Odlazak Kralja, pogodio je sve ljubitelje, ali i one koji nisu preferirali narodnu vrstu muzike.

Navodno je pjevač nakon sudara prebačen u bolnicu gdje je zbog zadanih tjelesnih povreda preminuo, a s njim su u automobilu bili kum i vozač. Šaulić je sinoć održao koncert u gradu Bielefeldu, a navodno se preselio u Njemačku gdje živi posljednjih nekoliko mjeseci. 

Prema informacijama, u automobil u kojem se nalazio pjevač s kumom i vozačem, udario je 36-godišnjak koji je bio u alkoholiziranom stanju, bez vozačke dozvole

Spasilačke ekipe o nesreći su obaviještene u 6.50 sati ujutru. Prema informacijama, u automobil u kojem se nalazio pjevač udario je 34-godišnjak, koji je bio u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole, što je potvrdila i policija.

- Nakon nesreće osobi koja je upravljala Mazdom uzet je uzorak krvi sa oba vozila su uklonja s autoputa A2 - navodi se u tekstu na portalu Westfalen-blatt.de.

Pored Šabana u automobilu su bili muzičari Mirsad Kerić i Boban Stojadinović koji su hospitalizirani. 

Do 9.30 sati put je bio blokiran, pošto su vatrogasci dva sata četvero povrijeđenih ljudi izvlačili iz smrskanih automobila, prenosi avaz.


"Užasna vijest, bez obzira volio neko ili ne narodnu muziku. To je čovjek koji ima titulu 'kralja' narodne muzike. Imam osjećaj kao da je neko od članova moje porodice preminuo. Trenutno se osjećam kao kad je Halid Bešlić imao saobraćajnu nesreću. Nemoguće je ponoviti takav vokal, njega je nemoguće iskopirati, niti  će ga biti moguće iskopirati. Dobro smo se poznavali, davao mi je pozitivne kritike na početku moje karijere. Veliki je čovjek bio", izjavio je za Source portal pjevač narodne muzike Semir Cerić Koke.

Slično mišljenje dijeli i njegov kolega Al'Dino Kurić, koji je rekao da je Šaban Šaulić bio najbolja referenca za dobro pjevanje.

"Lično sam ga poznavao, bio je blag čovjek u odnosu sa nama kolegama muzičarima. Baš mi je žao, nadam se da s prestankom ovog fizičkog života nije njegov kraj. On je kao Messi u fudbalu, treba puno godina proći da se rodi takav pjevač, sa takvom emocijom u pjevanju. Otišao je Oliver, evo otišao je i Šaban. Izgleda da je ovo vrijeme kada legende odlaze. Pjevači koji se rađaju jednom u 100 godina", izjavio je Al'Dino.





(Admir Oručević)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.