8.5.2019. 14:29
0
"Zbog 'tatinih sinova' ne mogu da nađem parking mjesto u Sarajevu. Žalim se policajcu, on slegne ramenima i kaže, 'Šta ću mu'..."
Nedostatak parking mjesta u Sarajevu je veliki i dugogodišnji problem njegovih građana. Koliko puta ste se sa svojim vozilom zaputili u centar grada, a da tom prilikom niste mogli naći parking mjesto? Teško da postoji vozač koji se bar jednom nije našao u takvoj situaciji.

Zbog ovog problema, građani nerijetko krše saobraćajna pravila parkirajući se na nepropisna mjesta.

Dobro je poznato da su osobe sa invaliditetom i civline žrtve rata diskriminisane u mnogim pogledima u našoj zemlji.  Bilo da je njihovo stanje posljedica rata ili bolesti, oni imaju određena prava koja im se ne smiju uskratiti. Osobe koje pripadaju ovim skupinama, a kojima je automobil kao i ostalim građanima neophodan kako bi stigli na željeno odredište, također imaju problem kod parkiranja vozila u glavnom gradu, iako je zakonski njima obezbijeđen parking.

Nažalost, često  vozači, koji nemaju znak pristupačnosti, parkiraju svoja vozila na parkirališta za osobe s invaliditetom, iako je signalizacijom jasno naznačeno za koga je namijenjeno takvo mjesto.

O ovoj temi razgovarali smo sa Mirzom Alihodžićem, civilnom žrtvom rata. Kako nam je rekao mnogo puta je zbog nesvjesnih građana i 'tatinih sinova' ostajao bez parking mjesta u Sarajevu.


Njegov komentar možete poslušati u video prilogu.


(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.