27.5.2019. 14:14
3
"Policija je trebala odmah reagovati i skloniti ženu koja me napala. Ja sam sigurna da iza ovog incidenta stoji 'Naša stranka'"
Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje na mjestu masakra u sarajevskoj ulici Ferhadija obilježena je 27. godišnjica stradanja građana Sarajeva koji su čekali u redu za hljeb.

Nakon intoniranja himne, okupljeni predstavnici vlasti, porodice žrtava, preživjeli i brojni građani odali su počast građanima poginulim čekajući u redu za hljeb.

Međutim, obilježavanje godišnjice stradanja građana Sarajeva nije proteklo mirno. Nešto što je trebalo proći dostojanstveno i u miru, pretvorilo se u incident, odnosno verbalni obračun između Udruženja civilnih žrtava rata i Unije žrtava rata.

U trenutku kad je trebala da se prisutnima obrati Senida Karović, predsjednica Unije civilnih žrtava rata, prišla joj je Sanita Imamović, predsjednica Udruženja civilnih žrtava rata Kantona Sarajevo, koja joj nije dozvolila da se obrati, te je počela vikati i prozivati članove Unije da rade samo u svom interesu, a ne u interesu civilnih žrtava rata. Radi se o dva uduženja u Kantonu Sarajevo koja su donedavno bili jedno udruženje, prenosi N1.

U jednom momentu Imamović pokušava objasniti da "sukob" nije političke naravi, kako ju je sudeći po raspravi vođenoj u Ferhadiji, suprotna strana optužila.


Telefonski smo razgovarali sa Senidom Karović predsjednicom Unije civilnih žrtava rata. Razgovor poslušajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.