7.1.2020. 9:48
0
"U tom trenutku sam pomislila: Pa gdje da nađem 200.000 KM? Babo je htio odustati, ali mu ja nisam dala! Okrenut ću zemlju naopako, ali ću naći pare"
Bh. javnosti je dobro poznata priča Amine Kusture, koja se hrabro bori za svog babu.

Posjestimo, njenom ocu Hazimu Kusturi, 53-godišnjem invalidu, dijagnosticiran je najagresivniji oblik tumora, tačnije maligni melanom kože. Jedini spas mu je terapija koja košta oko 200 hiljada konvertibilnih maraka. Doktori mu, u slučaju da ne obezbijedi terapiju, predviđaju još nekoliko mjeseci života.

Tim povodom, 15. januara u Centru za mlade Grbavica, Almina je uspjela organizavati koncert na kojem će nastupiti neke od muzičkih zvijezda iz BiH. Sav prihod od koncerta bit će proslijeđen za liječenje njenog oca.

Slikovni rezultat za almina kustura

Razgovarali smo sa ovom hrabrom djevojkom. Razgovor pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Izet Tahirbegović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.