12.1.2020. 12:43
12
"Otišao sam iz BiH jer sam se uvalio 15.000 KM u kredit zbog kafića koji sam držao na Marijin Dvoru. Kada sam stigao u Dubai, pristao sam na platu od 200 eura!"
Kao velika većina mladih iz naše zemlje i Amir Sidran je prije desetak godina odlučio napustiti BiH, jer su ga, kako nam je rekao, životne okolnosti na to primorale.

Njegova destinacija bio je Dubai. Mnogi će reći da tamo pare rastu na grani, ali nažalost, nije tako. Naš sagovornik to najbolje zna.

U razgovoru za naš portal Sidran je ispričao kako je od pomoćnika konobara stigao do menadžerske pozicije jednog od najuglednijh hotela u Dubaiju.

Možda zvuči nevjerovatno, ali Amir se sa porodicom nakon nekoliko godina provedenih u Dubaiju vratio u BiH. 

Prema njegovim riječima Dubai nudi mnogo prilika za napredak u karijeri, ali isto tako silne obaveze i poslovi vremenom počinju uticati na vaš privatni život. Upravo je to bio razlog njegovog povratka u BiH.

Razgovor sa Amirom Sidranom pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Izet Tahirbegović

12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.