27.1.2020. 10:50
0
Da ti srce pukne, posveta koju je Kobe Bryant napisao svojoj supruzi Vanessi: Volim te, Crna kraljice!
Porodica Kobe Bryant doživjela je težak udarac, on i druga kćerka Gianna poginuli su u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji, što je poseban udarac s obzirom na odnos koji su imali.

Objavljena imena svih poginulih

Dugogodišnji bejzbol trener John Altobelli, njegova supruga i kćerka poginuli su u padu helikoptera u kojem je stradao i legendarni Kobe Bryant i njegova kćerka Gianna. Informaciju o smrti Altobellija, tenera na Orange Coast Collegeu, njegove supruge Keri i 13-godišnje ćerke Alysse potvrdio je danas njegov brat Tony.

Alyssa je igrala u istoj košarkaškoj ekipi kao i Gianna, kćerka Kobeja Bryanta. Stradala je i ženska košarkaška trenerica Christina Mauser koja je radila u jednoj školi u Kaliforniji, potvrdio je njen suprug. U helikopteru koji se srušio u nedjelju ujutru u kalifornijskom gradiću Calabasasu bilo je devet osoba. Niko nije preživio.

Ruta kretanja helikoptera

Čini se da je pilot helikoptera u kojem je putovao legendarni košarkaš i njegova 13-godišnja kćerka bio upozoravan da leti prenisko, piše NY Post. Iako službeni uzrok pada helikoptera nije poznat, evidentan razlog moglo bi biti jako loše vrijeme.

"Vlažnost zraka bila je gotovo 100 posto, što govori da je zrak bio poput juhe. Bilo je vrlo maglovito!", rekao je  Michael Guy  za CNN. Loše vremenske uvjete potvrdila je i losanđeleška policija.

"Vremenski uvjeti u nedjelju ujutro nisu zadovoljavali minimalne uvjete za letenje policije u Los Angelesu", rekao je glasnogovornik Josh Rubenstein CNN-u.

Zajedno s još sedam osoba uzletio je iz zračne luke John Wayne u 9:06 sati ujutro po tamošnjem vremenu (18:06 sati po hrvatskom), a ubrzo je utvrđena "nestabilnost" na ruti leta. Dosta je puta helikopter kružio, mijenjao visinu, nekoliko puta se "izvrtio" iznad ZOO vrta u Los Angelesu, kad je letio poprilično nisko iščekujući da se magla raziđe.

Oko 9:30 sati (18:30) pilot je kontaktirao zračnu luku Burbank tijekom kruženja, a onda je krenuo na jug što je bilo kobno jer je išao prema planinskom području. Pilot je podignuo helikopter sa 350 na 600 metara, uletio je u još veću maglu, a nakon toga dogodio se udarac u - planinu. Podaci o letu pokazuju kako je brzina helikoptera bila gotovo 300 kilometara na sat. Izvor je New York Postu rekao da je Bryantov helikopter imao dva motora pa se ne bi srušio da je ostao bez jednog motora.

"Ovakve se nesreće događaju jer pilot gubi osjećaj u prostoru. S obzirom na ostatke na mjestu nesreće, čini se da su se zabili u planinu prednjim dijelom helikoptera".

Dodao je da je Kobeov helikopter star 20 godina, a riječ je o helikopteru Sikorsky S-76. Njima, dodaje, najčešće upravljaju dva pilota, no u nedjelju je Kobeovim helikopterom upravljao samo jedan pilot.

"Vjerojatno je letio oslanjajući se na ono što vidi, a ne na instrumente koji nadziru visinu letenja", dodao je izvor.

FBI istražuje nesreću, javio je CNN. Oni su već na mjestu nesreće i pomažu lokalnim policijskim snagama. Nacionalni odbor za sigurnost prijevoza vodi istragu o uzrocima nesreće.

Šerif losanđeleškog okruga Alex Villanueva rekao je da bi istraga mogla trajati sedmicama. Uvedena je zabrana letenja na području gdje se dogodila nesreća, a to je područje ograđeno i na zemlji.


Poseban odnos sa Giannom

Porodica Kobe Bryant doživjela je težak udarac, on i druga kćerka Gianna poginuli su u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji, što je poseban udarac s obzirom na odnos koji su imali. Kobe je bio ponosni otac četiri kćerke, sjećanje na njega sada će čuvati Natalia Diamante, Bianka Bella i Capri Kobe, a Gianna je bila viđena kao nasljednica, najviše je voljela košarku. 

Kada je gostovao kod Jimmy Kimmel 2018., Kobi je rekao da bi ona mogla da se oproba u WNBA. Fanovi bi dolazili do mene i obraćali mi se u stilu "hej, pa trebalo bi da imaš sina... trebalo bi da ima nekog ko će nastaviti tradiciju, nastaviti naslijeđe". Onda bi uletjela Gianna. Rekla mi "hej, pa ja sam tu! Ne treba nam nikakav dječak za to. Ja imam to u sebi".  

Slikovni rezultat za kobe bryant vanessa 1998

Zajedno su dolazili i na utakmice, nedavno je zabilježen njihov simpatični razgovor u prvom redu na meču Lakersa, što je naročito postalo viralno i potresno poslije nesreće.


Iako je bio jedan od najuspješnijih košarkaša svih vremena, Kobe Bryant bio je veoma posvećen svojoj porodici. Suprugu Vanessu upoznao je tokom snimanja jednog muzičkog spota 1999. godine dok je ona još išla u srednju školu, a on je imao 20 godina, piše Mirror.

Zaručili su se čim je Vanessa napunila 18 godina, a oženili su se godinu kasnije, u aprilu 2001.

Kobe je prije sedam godina, na godišnjicu braka, na Instagramu objavio njihovu fotografiju snimljenu na dan kad su se upoznali.



 
"Ova fotografija snimljena je 28.11.1999., na dan kad sam @ladyvb24 pitao njen broj telefona. Kroz uspone i padove od tada je ona moja ljubav i najbolja prijateljica. 20 i 17 godina smo imali kad smo se sreli, mi smo zapravo odrasli zajedno. Istinska čast i blagoslov. Volim te, Crna kraljice", napisao joj je tad u dirljivoj posveti.


Posljednje godine paru su bile jedne od najljepših jer su napokon mogli više biti skupa, a posljednje dijete ih je sve još više zbližilo. Nažalost, sudbina je sve preokrenula ovog vikenda.



(Admir Oručević)

 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.