25.3.2020. 13:54
4
Source portal na licu mjesta: Pogledajte kako trenutno izgleda zatvorena ambulanta u Hrasnici, koju je posjećivala preminula žena iz ovog naselja
Nakon pojave slučajeva zaraze na području Ilidže, iz ove Općine pozivaju sve koji su imali kontakta i pretpostavke da su imali kontakte sa zaraženim, stave se u apsolutnu izolaciju i da u okviru mogućnosti smanje kontakte i sa vlastitom porodicom, pogotovo sa djecom i starima, te da obavijeste nadležne općinske i medicinske službe da su poduzeli mjere izolacije.

Slučaj preminule žene iz Hrasnice otvorio je nekoliko pitanja.

 - Koliko testova trenutno u FBiH i ko se sve može testirati??

 - Koji protokol treba proći, da bi se osoba za koju se sumnja da ima koronavirus testirala? 

Kako smo jučer pisali, u KS testiraju samo kritični slučajevi.

Na društvenim mrežama se mogu pročitati različiti komentari o pomenutom slučaju. Javljaju se čak i ljudi koji kažu kako imaju ozbiljne simptome, koji ukazuju na koronu, ali do sada nisu imali mogućnost za testiranje.

Nakon smrti 52-godišnje žene kod koje je nakon smrti potvrđen virus korona, do daljnjeg je zatvorena ambulanta Hrasnica, a Dom zdravlja Ilidža u koju je žena dovezena u utorak je dezinfikovan.

Preminula žena posljednjih 12 dana imala je visoku temperaturu i u više navrata je tražila testiranje što je odbijeno. Firma u kojoj je žena radila također je pokušavala osigurati testiranje ali ni to nije bilo moguće. 

Uposlenici ove firme javili su nadležnoj epidemiološkoj službi kako bi dobili dalje upute i eventualno testiranje. Važno je istaći da preminula žena nije dolazila na posao, a od 15. marta (nedjelja) imala je visoku temperaturu.   

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.