3.4.2020. 14:22
0
Nema korone za građevinske radnike u Sarajevu: Njihov hljeb ima mnogo više od jedne kore
U Bosni i Hercegovini je od koronavirusa oboljelo više od 550 ljudi. 17 ljudi je preminulo od posljedica zaraze, dok je oporavljeno njih 27.

Do sada je u Kantonu Sarajevo potvrđeno 38 slučajeva zaraze korona virusom, a najveći broj zaraženih je u dobi od 51 do 60 godina, izjavila je epidemiolog Aida PIlav na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba KS.

Evidentno je da će koronavirus utjecati na živote mnogih, jer na evidenciji Službe za zapošljavanje KS jutros je 58.837 osoba, a od 18. marta 808 je novoprijavljenih.

Brojne djelatnosti kojima je onemogućen rad u vrijeme epidemije koronavirusa ostaju bez prihoda, a na udaru su radnici u turističkim i uslužnim djelatnostima.

Ipak, ima onih koji rade i u ovakvim uslovima. To su prije svega radnici na građevinskim objektima.

Naša ekipa obišla je nekoliko takvih objekata u Sarajevu i uvjerila se da se radovi odvijaju nesmetano.

Novinar: Admir Oručević
Fotograf: Izet Tahirbegović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.