4.4.2020. 12:20
3
Sjajan primjer dolazi iz Konjica: Svaki moj radnik mi je poslao zahvalnicu, 'Da te Bog dragi nagradi'. Teško je, ne radimo, ali kod nas nema otpuštanja!
Umjesto otpuštanja radnika, poslodavci bi morali pokazati poštovanje prema njima dok vlada kriza.

Do sada je veliki broj građana BiH ostao bez posla.  Međutim, ima i onih poslodavaca koji su čvrsto odlučili da ne ostavljaju svoje radnike na cjedilu. Malo ih je, ali ih ima.

Jedan takav primjer dolazi nam iz Konjica, grada čije smo ime mnogo puta imali priliku čuti u protekle dvije sedmice u bh. medijima.

Haris Jašari, direktor hotela Oaza smještenog u ovom gradu, odlučio je da niko od njegovih radnika ne ostane bez posla. 

U razgovoru za Source portal, Jašari je govorio kako se i pred svih nedaća, odlučio na ovaj humani korak, koji bi trebali slijediti i ostali poslodavci iz naše zemlje.


Cijeli razgovor poslušajte u video prilogu.


(Admir Oručević)

 
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.