13.7.2020. 19:39
1
Čitateljka iz Sarajeva: Slomila sam ruku, pa se zarazila koronom. Dvije sedmice mi je ruka u langeti, nijedna zdravstvena ustanova u Sarajevu ne želi da mi stavi gips
Jedna naša čitateljka (identitet poznat redakciji), obratila se našoj redakciji kako bi prenijela svoje ogorčenje radom zdravstvenih ustanova u Sarajevu.

Kako nam je kazala u razgovoru, početkom ovog mjeseca slomila je ruku, nakon čega je otišla na Klinički centar u Sarajevu. Tamo su joj zbog stepena povreda koje je zadobila, stavili samo langetu, uz obećanje da će joj na sljedećoj kontroli staviti gips. Međutim, u međuvremenu počela je osjećati prve simptome koronavirusa.

"Na tom pregledu na Koševu sam se i zarazila koronavirusom. Zbog toga, dvije sedmice nakon loma ruke, ne žele me primiti nigdje, kako bi mi snimili ruku, ni u Kliničkom centru, ni u Općoj bolnici. Ruka mi je slomljena na dva mjesta. Obratila sam se Domu zdravlja Ilidža, pdakle su me opet uputili u Dom zdravlja na Saraj Polju. I tu sam dobila odbijenicu, uz njihovo obrazloženje, da snimaju samo plućne bolesnike", priča nam čitateljka.

"Moram dodati, da sam prije testiranja na koronavirus i pored simptoma, nekoliko puta vraćena kući, jer kako su mi rekli, trenutno testiraju samo kritične bolesnike".

Tek nakon nekoliko dana testiranjem je ustanovljeno da su ona i njema majka pozitivne na koronavirus.

"Vjerovatno sam zbog toga u međuvremenu zarazila i svoju majku", govori ogorčena čitateljka.

Na kraju je pohvalila osoblje Dom zdravlja na Ilidži, koje joj je pomoglo u transportu do Saraj Polja.


U priloženom videu poslušajte razgovor između čitateljke i jedne uposlenice u Domu zdravlja Saraj polje.

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.