2.10.2020. 12:33
1
Vedad Šurković, komentator Arene Sport: Danas svako može napraviti pet profila i komentarisati šta hoće, svjestan sam da postoje oni koji me vole i oni koji me ne vole
Aktuelni šampion BiH Sarajevo nije se uspjelo plasirati u grupnu fazu Evropske lige, nakon što je sinoć u Zenici u susretu plej-ofa poraženo od škotskog prvaka Celtica rezultatom 0:1.

Ako bi se bavili analizama nakon utakmice, svi redovni 'selektori sa Fb' složit će se u jednom, a to je da naši timovi nisu još uvijek dorasli onom 'elitnom' evropskom nogometu, iako je načinjen veliki korak u odnosu na protekle godine.

Svoj komentar za naš portal o sinoćnjoj utakmici dao je i sportski komentator sa Arene Sport, Vedad Šurković.

"Igrači Sarajeva nisu dopustili Celticu šuteve sa distance, usmjeravali su protivničke fudbalere na bokove, koji nakon cetrašuteva nisu bili opasni. Drugo poluvrijeme je pokazalo veliku razliku u fizičkoj pripremljenosti. Zaista ostaje upitno, zbog čega naše ekipe ne mogu već godinama parirati evropskim timovima u tom segmentu, pogotovo onima koje dolaze sa Ostrva", izjavio je Šurković.

Dodao je da je evidentno da su se svi igrači  Sarajeva dodatno potrošili ispunjavajući defanzivne zadatke tokom cijelog meča.

"Tatar je bio najveća opasnost po protivnički gol, ali se mnogo umarao pomažući Pidri oko njihovog desnog beka Frimponga, koji je strahovito brz igrač, tako da nije mogao pokazati svoj puni potencijal u napadu, govori Šurković za naš portal.

Prema njegovom mišljenju Vinko Marinović je dobro postavio ekipu, iako su se možda mogle očekivati ranije izmjene, kojim bi se dobila dodatna svježina u igri.

"Neki će reći da je Ferencvaroš koji je izbacio Celtica ove godine iz Lige prvaka, napadao od samog početka, ali to nije tako. Mađarski tim se branio cijelu utakmicu, tako da vjerujem da ni sami ne znaju kako su prošli. Celtic je u tom meču imao 11 izglednih prilika. Krenuti napadački od samog početka, sigurno nije bilo rješenje, jer bi do poluvremena sigurno Celtic iz kontranapada dao dva do tri gola", riječi su Šurkovića.

Smatra da je evidentan napredak u igri bordo kluba u evropskim takmičenjima u odnosu na protekle godine.

"Mislim da se progres vidi, treba malo imati sreće u žrijebu, a Sarajevo je nije imalo ni ove godine. Pogledajte samo ekipe koje su se susrele sinoć. Crvena zvezda je tako npr. dobila Ararat, ekipu iz Armenije, koja je uz malu dozu sreće mogla doći Sarajevu. Sreća je defitnivno jedan od bitnih faktora. Ako se zadrži ova ekipa, iduće godine počinje i ova konferencijska liga, vjerovatno će još lakše biti Sarajevu ali i drugim bh. klubovima, jer puno će lakše biti doći u grupe tog takmičenja, nego u dosadašnjem formatu", govori Šurković.

Za kraj razgovora osvrnuli smo se i na njegov komentatorski rad. Mnogi će reći da spada u grupu komentatora pred kojima je svijetla budućnost u ovom poslu. Ipak, na društvenim mrežama i portalima i za njega se nerijetko mogu pričitati negativni komentari.

"Ne čitam mnogo komentare, svjestan sam da postoje oni koji vole i oni koji ne vole kako ja komentarišem sportska dešavanja. Isto kao što se priča  o Vinku Marinoviću i fudbalerima Sarajeva, tako se komentariše i moj rad, to je jednostavno dio ovog posla. Ako se ne može nositi s tim pritiskom, ne treba ni raditi ovaj posao. Također, danas svako može napraviti pet profila i komntarisati šta hoće, uglavnom su to ti neki koji se kriju iza nadimaka", rekao je za kraj razgovora sportski komentator Vedad Šurković.

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.