20.10.2020. 14:12
0
Ministar Krivić o povratku na online nastavu: Pripremam svoju predizbornu kampanju, ali radim i svoj posao. Ukoliko bude trebalo zatvoriti škole, bit ćemo spremni!
Prema riječima ministra obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Anis Krivića, trenutno u KS koronavirusom zaraženo oko 40-ak učenika.

Istakao je konstantno u kontaktu sa Kriznim štabom KS i Zavodom za javno zdravstvo KS, kako bi znao kako reagovati u slučaju da broj zaraženih nastavi rasti.

Sa ministom Krivićem razgovraali smo o neusklađenosti Uredbe o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo i Pravilnika koji je trenutno na snazi. Šta će se od ova dva segmenta primjenjivati prilikom rada komisije za prijem, s obzirom da se apliciranje na konkurse u nekim školama završava sa sutrašnjim danom?!

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Hajrudin Grabovica je detaljno upoznat sa oivm problemom oko neusklađenosti Pravilnika sa kriterijima za prijem radnika u radni odnos, pa je zbog toga bio organizovan i sastanak između njega i ministra Krivića, koji se na kraju ipak nije pojavio sastanku. Za naš portal je otkrio gdje je bio u tom periodu.

Inače, ministar Krivić je nosilac liste narednim lokalnim izborima za Općinsko vijeće Starog Grada ispred SBB stranke. Zanimalo nas je da li radi na svojoj predizobrnoj kampanji?

Cijeli razgovor poslušajte u priloženom videu.


(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.