2.12.2020. 18:35
0
Jedan burek s jogurtom, plus Romanija: Halid Bešlić pokazao veličinu i nastupom u pekari oduševio cijeli region
Smijeha i radosti kolektivno nam treba, a da to omogući svojim obožavateljicama u pekari pobrinuo se legendarni Halid Bešlić.

Ušetao je, uzeo pecivo, a na molbu radnica pekare zapjevao je “Romaniju” s rukama u zraku. Zatvorene kafane i koncertne dvorane, al’ zato su pekare otvorene, stoji u objavi koja se brzo počela dijeliti društvenim mrežama.

Na društvenim mrežama njegov su potez također svi pohvalili.



"Bravo, majstore", "Zdrav i živ bio sto godina", "Koja veličina", "Bravo, ljudino, bravo, umjetniku i prije svega pjevaču", "Svi u pekaru, "Ne daj se, legendo", "Hvala vam od srca", "Kakav kralj", "E, to nam fali", "Svaka čast, Care, treba te čuvati. Čuvaj se jer su nas velike legende već napustile. Želim ti još uspješnih koncerata da razveseliš nas male ljude. Veseljak bio i ostao, živio", "Naježih se", "Halid gospodin", samo su neki od stotine komentara na društvenim mrežama.

"Jedan burek s jogurtom, plus romanija"
, poručio mu je jedan od pratilaca na Facebooku.

Halid Bešlić osim svog pjevačkog znanja, svojim gestom pokazao nam je svima kako smo nekad bili 'rahat'. Danas nam se sve svodi na priče o koroni i na mjere kojih se moramo pridržavati. 

Čuveni 'Corona dernek'

Podsjetimo, Bešlić je bio jedan od sudionika poznatog 'corona derneka' koji je organizvan u Golf klubu u Sarajevu, u kojem se pored njega našlo nekoliko uglednih imena iz svijeta muzike i politike. Tada su zbog nepoštivanja mjera  kažnjeni državni ministar Staša Košarac, estradni umjetnici Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekat Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić.

'Sjelo' poznatih izazvalo je burne reakcije javnosti. Halid Bešlić je nakon nekoliko mjeseci progovorio o spornom događaju u jednom intervju koji je da za medije.

"Desetak dana unazad nisam poznavao nikoga ko boluje od korone, sad znam nekoliko njih. Ponašam se primjereno, čuvam i sebe i druge, nema više zabava. I ta je bila jedna jedina. Prisjela mi je, izlazi mi i na oči i na uši. Radimo skečeve po kući, smijemo se, pjevamo… Sejda im sprema omiljena jela, a što se kupnje tiče, sad su aktuelna kinder jaja. Skupljaju one igračkice, pa svaki dan kupimo nekoliko jaja. Ma, što god da požele, ja ću im stvoriti. Ne možemo riskirati, zdravlje je najvažnije, rekao je Bešlić, prenosi 24sata.hr.

"Pa uspio sam zaraditi u životu da još uvijek mogu da se ne žalim, ali mi je žao mojih kolega koji žive od plate do plate, njima je teško. Čujem se često sa njima, u kontaktu smo, bore se, snalaze se, izjavio je Halid.





(Admir Oručević)






0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.