23.12.2020. 11:55
2
"U Sarajevu se ne može disati zbog smoga i zbog ljudi. Ovo više nije pitom grad, puno je kiča, sve je nabacano i natrpano"
Mufid Garibija jedan je od zaštitnika sarajevske historije. Ukoliko su vam potrebne informacije o određenim historijskim znamenitostima koja se tiču glavnog grada BiH, najbolje će vam ih objasniti ovaj vrhunski poznavalac historije šehera.

U razgovoru za naš portal Garibija je kazao da se ništa godinama nije promijenilo u Sarajevu po pitanju zagađenosti zraka, te da je i prije pola vijeka situacija bila slična današnjoj. Reklo bi se da se mijenjao samo način na koji se zrak zagađivao.

"U 70-im godinama prošlog stoljeća imali smo velike promjene, uvođenje plina, gasne instalacije, koji su u mnogome utjecali na kvalitet zraka, ali iako nema više dimnjaka, industrija, koje su koristile ugalj, opet imamo istu poziciju.  Problem je novogradnja koja se dogodila iza agresije, zbog koje vjetar počinje da 'zapinje'. Neplanska gradnja će u mnogome koštati Sarajevo u budućnosti", izjavio je Garibija.

Prema njegovom mišljenju zadatak lokalne zajednice nije investiranje u novogradnju.


Cijeli razgovor pogledajte u video prilogu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo






2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.