3.2.2021. 12:37
0
Da li su učenici i nastavnici u BiH spremni za reformu obrazovanja: Čas ne bi trajao 45 minuta, na jednom času moglo bi biti prisutno više nastavnika...
Grupa stručnjaka iz oblasti obrazovanja u Sarajevu nedavno je pripremila 21 predmetni kurikulum, odnosno nastavnio plan. Jedan od onih koji su učestvovali u pripremi ovih nastavnih planova je i Namir Ibrahimović.

Ibrahimović ističe kako je njihov prevashodni cilj da djeca uče sa razumijevanjem, odnosno da uče tako da sami mogu promišljati o naučenim lekcijama i donositi zaključke. 

Neke od zanimljivih  promjena koje bi sa sobom donijela reforma obrazovanja bile bi mogućnosti da na jednom času prisustvuje više nastavnika, da školski čas ne traje striktno 45 minuta, kao i da učenici ne moraju svoje nastavnike slušati iz školskih klupa, već sjediti na kaučima i sl., osjećajući se ugodnije i smatrajući školu ljepšim mjestom.

O ovoj temi razgovarali smo sa dikretorom Osnovne škole Safet Beg Bašagić, Namirom Ibrahimovićem.

Razgovor poslušajte u priloženom videu.


(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.