5.3.2021. 15:40
4
"Srđan Srdić je populista, ali inicijativa je bila na mjestu. Da je neko iz 'Četvorke' predložio, bila bi odmah usvojena"
Inicijativa vijećnika Srđana Srdića da Zvornička ulica u Novom Sarajevu bude preimenovana u ulicu Ivice Osima nije dobila potrebnu većinu na sinoć završenoj sjednici Općinskog vijeća.

Naime, 10 vijećnika je bilo ZA incijativu, jedan protiv, a čak 17 suzdržanih. Zanimljivo je da su vijećnici Naroda i pravde bili suzdržani, a Emir Rustempašić iz ove stranke je čak bio protiv inicijative da ulica nosi ime po legendarnom bh. fudbaleru i treneru. I svi vijećnici iz Naše stranke bili su suzdržani.

- Općinsko Vijeće Novo Sarajevo je reklo NE da se naziv ulice Zvornička preimenuje u ulicu Ivice Osima!!! Sram i stid da vas bude – napisao je na svojoj stranici Srđan Srdić koji je objavio video u kojem možete vidjeti kako su pojedinačno glasali vijećnici Novog Sarajeva.

Jedan od onih koji je podržao Srdićevu inicijativu je vijećnik NES-a  Haris Selmanović.

"Da je to predložio neki vijećnik Četvorke to bi se sigurno usvojilo, ovdje imamo na snazi jedan politički ego koji vlada na nivou cijele države BiH, i zašto bi se ubirali poeni Srđana Srdića, bolje da se ubiru poeni Četvorke. Vlast je vlast, opozicija je opozicija i dovijeka će biti tako", rekao je Selmanović za Source.

"Ta inicijativa je mogla biti usvojena sada, dok bi se na njenu realizaciju sačekalo dok se ne ispune zakonski propisani uslovi. Ukoliko bi nakon usvajanja inicijative Ivica Osim bio protiv iste, ona bi se mogla povući i nakon usvajanja.  Nisam simpatizer Srđana Srdića, zato što ga smatram populistom, ali ova inicjativa je bila na mjestu. Ja kao vijećnik Haris Selmanović i nova stranka NES ćemo uvijek podržati inicijative koje su dobre za građanstvo, bez obzira da li iza njih stoji vlast ili opozicija. Ovo je bio jedan test koji nam je pokazao da se nalazimo u katastrofalnom društvu u kojem preovladavaju politički interesi, a ne ono što je za dobrobit građanstva", zaključio je Selmanović na kraju razgovora.


Novinar: Admir Oručević

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.