25.3.2021. 13:30
10
"Nisam ja 'oborio' Bogićevića, nisam ja krivac, sami su sebe izdali! Odgovorno tvrdim da moja ruka ide prva Bogićeviću, ali biranjem Ademovića bacamo u vodu sve ono za šta smo se borili"
Gradski vijećnici Grada Sarajeva, kojima je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine dodijelila mandate, nakon polaganja svečane izjave, trebali su u srijedu izabrati predsjedavajućeg Vijeća, međutim do toga nije došlo s obzirom na to da je sjednica prekinuta.

Ibrahim Hadžibajrić nam je danas rekao kako nema nikakve veze sa kandidaturom Srđana Srdića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, te da on također nije mogao imati utjecaj na izglasavanje Jasmina Ademovića iz Naroda i pravde na ovu poziciju, jer je imao samo jednu ruku, odnosno svog vijećnika Seida Škaljića. Današnji intervju sa načelnikom Općine Stari Grad pogledajte OVDJE.

Srđan Srdić kojeg smo danas telefonski kontaktirali istakao je kako bi koalicija 'Trojke' u svojim redovima trebala tražiti krivca zbog prekidanja jučerašnje sjednice.

Naglasio je kako bi on prvi podržao kandidaturu Bogića Bogićevića za gradonačelnika.

Upitali smo ga, zbog čega je onda donio odluku da prihvati kandidaturu za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, kada bi prema medijskim natpisima njegovim eventualnim izborom na tu poziciju, Bogićević ispao iz utrke za gradonačelnika Sarajeva.


Cijeli razgovor poslušajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević

10
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.