30.3.2021. 19:50
2
"Nije ispravno nikako kleti se Allahom, a pogotovo ne u TV emisiji kao Abdulah Skaka. Zašto je SDA podržala Srbina Srđana Srdića, osim da ospore Bogića Bogićevića"
Politička analitičarka Ivana Marić govorila je danas za Surce portal.

Sa Marić smo razgovarali o izboru gradonačelnika Sarajeva, s obzirom da  SDP, Naša stranka i Narod i pravda, nakon što su ostali bez kandidata, nemaju novo ime, niti bilo kakav prijedlog za sada. Špekuliše se o nekoliko imena. Jedni nisu zainteresovani, a drugi ne razmišljaju o tome jer imaju drugih prioriteta.

Marić smo pitali kako reaguje na izjave pojedinih političara da je upravo ona jedan od glavnih razloga koji su doveli do toga da gradonačelnik Sarajeva ne bude Bogić Bogićević. 

Naime, pojedini vijećnici su navodno odbili svoj glas dati Jasminu Ademoviću prilikom glasanja za predsjedavajućeg gradskog vijeća, zbog toga što je prethodno jedan od kandidata za dogradonačelnicu bila upravo Ivana Marić, na prijedlog Naše stranke. 

Sve je rezultiralo prekidanjem sjednice i toga da Bogić Bogićević u konačnici donese odluku za povlačenjem svoje kandidature.

Govorili smo imenima koja su u javnosti predstavljaju kao Bogićevićeve alternative. Između ostalih spominju se imena Jovana Divjaka i Dragana Vikića.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo


2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.