28.4.2021. 12:07
4
Pogledajte šta je Efendić danas rekao o Bakiru i 'crnom košarkašu': Evo šta mu je ponudio da ostane u SDA
Prihvatio sam ponudu da budem imenovan za v.d. predsjednika Stranke za BiH sa željom da predanim radimo, izgradimo odgovornu, dosljednu, demokratsku političku stranku kakva treba svima u BiH, kazao je Semir Efendić na predstavljanju na poziciju lidera Stranke za BiH.

"Zahvaljujem se na povjerenju i uvjeren sam da ćemo u vremenu pred nama uspjeti prikupiti dovoljan borj ljudi sa iskrenom namjerom sposobnostima i znanjem da radimo na ovom zadatku. Kao jednu od stvari su prevagnule istakao bih program Stranke za BiH koji se može sažeti u njeno ime, a to je država Bosna i Hercegovina. Naša politička scena je opterećena brojnim temama koje ne vode rješenju. Postoje brojne rasprave koje nisu ključne, jer ključno je da sve naše institucije rade", poručio je Efendić.  

Dodao je da su va principa koja je najavio da će proklamovati - 1. Da kadrovi Stranke za BiH rade za opće dobro, 2. Da pokažu rezultate u zadacima koje budu obavljali. 

"Kada sam stekao uvjerenje da moj daljni angažman u SDA ne može dati veći doprinos, odlučio sam se na ovaj korak i pozivam sve da na ovaj korak gledaju bez ikakvih predrasuda", rekao je Efendić i napomenuo je da je u prethodna dva ciklusa imao podršku Stranke za BiH na nivou općine Novi Grad. 

Odgovarajući na pitanja novinara, Efendić kaže da je samo na državnom nivou neophodan koalicioni sistem vlasti, a da bi volio da građani na nižim nivoima izaberu i daju povjerenje samo jednoj stranci. 

Predstavljanju Efendića prisustvovali su brojni predstavnici organa Stranke za BiH.

Efendić kaže da još nije razgovarao s nosiocima vlasti u Kantonu Sarajevo, ali da jeste s ministrima u Vladi KS. Ističe da je sa Elmedinom Konakovićem bio u organima SDA. (Patria)

Tokom svog izlaganja osvrnuo se na lidera stranke Bakira Izetbegovića. Pogledajte u priloženom videu šta je rekao na pitanje da li mu je Izetbegović ponudio nešto kako bi ga sačuvao u stranci?

Osvrnuo se i na izjavu 'crnom košarkašu' koju je predsjednik SDA stranke dao nakon što je prije nekoliko dana Efendić otkrio da napušta ovu stranačku partiju.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.