9.6.2021. 14:35
0
Znate li ko je Mark Sinclair Vincent, tjelohranitelj koji je postao svjetska zvijezda: Namjeravao uništiti pozorište, pa dobio ulogu
Fanovi “ilegalnih uličnih trka” željno iščekuju “Paklene ulice 9” koji ekskluzivno mogu gledati od četvrtka, 17. juna.

Deveto poglavlje sage za domaće tržite obilježit će i uloga Miraja Grbića, jednog od najrespektabilnijih bh. glumaca. Akademiju scenskih umjetnosti diplomirao je u Sarajevu, dok je u Narodnom pozorištu Sarajevo ostvario veliki broj uloga u predstavama “Ženidba”, “Tvrđava”… Film koji je otvorio put za Hollywood bio je “Mission Impossibe – Ghost Protocol”, a poznat je i po ulogama u filmovima “Halimin put” i “Remake”. Miraja Grbića obilježila je uloga u seriji “Lud, Zbunjen, Normalan”.

“Paklene ulice 9” režira Justin Lin, koji je režirao treće, četvrto, peto i šesto poglavlje franšize, kada ona i prerasta u svjetski blockbuster. Akcija se odigrava širom svijeta, od Londona i Tokija, od centralne Amerike do Edinburga i od tajnih bunkera Azerbejdžana do prepunih ulica Tbilisija. Na tom putu uskrsnuće stara prijateljstva, stari neprijatelji će se vratiti, historija će biti napisana ponovo, a pravo značenje porodice bit će na testu kao nikada do sada.

Dom Toreto (Vin Diesel) vodi miran život sa Leti i njihovim sinom, malim Brayanom, ali oni znaju da opasnost uvijek vreba izvan njihovog mirnog horizonta. Ovog puta prijetnja će primorati Doma da se suoči sa grijesima iz svoje prošlosti ako želi da spasi one koje najviše voli. Njegova ekipa se okuplja kako bi zaustavila vrhunskog vozača i veoma vještog ubicu koji namjerava da uništi svijet: čovjeka koji je takođe slučajno i Domov napušteni brat, Jackob(John Cena).





U filmu glume Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel i Sung Kang, zajedno sa Kurt Russellom i dobitnicama Oskara Helen Mirren i Charlize Theron. Takođe pojavljuje se i superstar, dobitnica Gremi nagrade, Kardi B, kao novi lik franšize Lejsa, žena koja ima veze sa Domovom prošlošću i Regeton senzacija Ozuna.

Vin dizel ili Mark Sinclair Vincent

Vin Diesel je 'umjetničko ime' Marka Sinclaira Vincenta, koji je sebe tako nazvao kada je imao 17 godina i kao tjelohranitelj radio u noćnom klubu u New Yorku. Nakon karijere tjelohranitelja, Diesel je radio u telemarketingu a prodavao je žarulje i alate. Zahvaljujući tom poslu prikupio je 50 hiljada dolara i snimio svoj prvi film 'Strays'.

Glumom se počeo baviti sasvim slučajno, kada su on, njegov brat i prijatelj provalili u njujorško pozorište u namjeri da ga unište, a nakon što su ga uhvatili, uprava ga je odlučila pustiti, ali kazniti na način da glumi u predstavi. Žena koja ih je uhvatila, dala im je tekst i 20 dolara, a oni nisu imali drugog izbora već prihvatiti ponudu.

Vin je obožavatelj najpoznatije i najuspješnije igre 'Dungeons & Dragons' i to toliko da je čak napisao predgovor za knjigu '30 godina avanture: Proslava Dungeons & Dragons'.


Prijateljstvo sa tragično preminulim Paul Walkerom

Zvjezdano prijateljstvo izuzetno je rijedak fenomen, posebno za Hollywood. Ali glumci Vin Diesel i Paul Walker svijetu su dokazali suprotno. Od 2001. godine, kada je završeno snimanje prvog dijela čuvenog nastavka "Brzi i žestoki", dva glavna lika slike postala su vrlo stvarna u stvarnom životu. Zajedno su radili , družili se s roditeljima i djecom, pružali podršku u teškim vremenima.

1. decembra 2013. svijetom su se proširile nevjerojatno tužne vijesti. Paul Walker je poginuo  u saobraćajnoj nesreći. Sudjelovao je u noćnim trkama u sportskom automobilu Porsche Carrera, a njegov partner izgubio je kontrolu i automobil se zaletio u stablo. Vin Diesel, jedva čuvši ovu vijest, odmah je pojurio na mjesto tragedije. Obožavatelji koji su bili tamo prisutni, novinari i drugi ljudi nisu mogli ne primijetiti tugu s kojom je Vin posmatrao što se događa. Nakratko je glumac jednostavno nestao sa svih radara, prestao je voditi svoj Twitter i Facebook, nije davao intervjue novinarima. Zaustavljeno je i snimanje dijela 7 Brzi i žestoki, u kojem je Walker uspio igrati u mnogim epizodama. Nekoliko mjeseci kasnije Diesel je na društvenim mrežama objavio informacije da nema pojma kako će nastaviti raditi, posebno u projektu koji je u potpunosti povezao s bratom. Napisao je i da je u raj došao novi anđeo, a za njega je završilo cijelo doba života, doba velikog i istinskog prijateljstva.





(Admir Oručević)

VIn Diesel
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.