18.6.2021. 14:55
0
Ivana Marić za Source: Pričat ćemo par dana o tome i život će se nastaviti dalje, mi sa njima ni do sada nismo imali velikih problema
Skupština Crne Gore usvojila je Rezoluciju o genocidu Srebrenici. Ova informacija sa veliki oduševljenjem dočekana je u BiH, bar u jednom njenom dijelu.

Toliko su građani BiH bili euforični nakon ove objave da su se mnogi odmah pobratili sa Crnogorcima kroz komentare na društvenim mrežama, kako to obično i biva.

Za Rezoluciju je glasalo 55 zastupnika što je bilo dovoljno da prijedlog prođe u Skupštini.

"To je očekivana i ispravna reakcija. Sada iz RS-a i Srbije ljude koji su donijeli takvu odluku nazivaju izdajicama. Jučer se u Federaciji moglo vidjeti mnogo crnogorskih zastava. Ovo je jednim dijelom je ovaj potez iznenađenje od nove vlasti, jer su od početka izražavali dosta jaku nacionalnu tenziju"
, kazala je za naš portal politička analitičarka Ivana Marić.

Marić smatra da ova odluka neće u mnogome promijeniti i odnose između BiH i Crne Gore.

"Neće ovo imati nikakve dalekosežne posljedice. Mi sa njima do sada i nismo imali velikih problema, ali ni nažalost neku pretjeranu saradnju. Pričat ćemo par dana o tome i život će se nastaviti dalje. Kada uzmemo u obzir da je vlast u RS-u, odnosno Milorad Dodik među prvima priznao genocid u Srebrenici, bez obzira na njegove trenutne predstave, to i nije neka vijest.  Ovo je ipak važan korak za BiH, koji će na kraju više narušiti odnose između Crne Gore i Srbije, nego između Crne Gore i RS-a, odnosno BiH, pošto sa entitetom ne mogu imati zasebne odnose", kazala je Ivana Marić za Source.


Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.