26.8.2021. 10:25
5
"Sterodi? Probao sam ih sve, da mi sutra ne bi neko došao i prosipao priču: Uzmi 'metan', on ti je dobar za ovo ili ono..."
Pojam „funkcionalni trening“ označava koncept treninga kojim se utječe na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina te na sastav tijela.

Mnogo ljudi ide u teretanu, a da ne poznaje svoje tijelo, tj. na koji način treba da se posvete treningu. To nije ni čudo, kada je danas na društvenim mrežama prisutno sijaset onih koji se deklarišu kao fitness treneri, a da nemaju adekvatno znanje, pa onda i savjeti koje daju, ne donose rezultate njihovim klijentima, pogotovo početnicima. 

Drugim riječima, takvi pojedinci, imaju skoro uvijek isti pristup svakom klijentu, što je odmah na početku pogrešan korak, jer svaki čovjek je individua za sebe.

O načinu treniranja, pravilnoj ishrani, nedozvoljenim sredstvima, te zahtjevima klijenata, razgovarali smo sa Amirom Katanom, fitness trenerom i svojevremeno najboljim tekvadoistom u BiH.

U video prilogu pogledajte šta je rekao za naš portal.


Novinar: Admir Oručević
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo


5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.