3.9.2021. 10:30
2
Detalji o 'Srpskoj majci' i 'Kraljevskom paru balkanske mafije': Dio Cecine biografije koji bi ona vjerovatno rado zaboravila
Ceca Ražnatović je novi članica žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Naime, posle dugogodišnje vladavine Jelene Karleuše u "Grandu", Ceca se prema informacijama pridružila timu najgledanijeg muzičkog takmičenja u regionu.
"Sigurni smo da će Cecina sjajna muzička karijera, iskustvo i znanje koje ima biti vjetar u leđa novim učesnicima u ovom takmičarskom show programu. Njeno prisustvo u žiriju će donijeti jednu novu energiju u kojoj će uživati i gledaoci i učesnici a emisija "Zvezde Grada" biti gledanija nego ikad", saopćeno je iz Granda.

Istovremeno su se zahvalili Jeleni Karleuši.

"Dosadašnjoj članici žirija Jeleni Karleuši smo zahvalni na dugododišnjoj saradnji na ovom projektu i svemu što je uradila za učesnike, a Grand produkcija ostaje kuća u kojoj je Jelena uvijek dobrodošla."

Nakon saznanja da je Ceca Ražnatović novi član žirija Zvezde Granda, oglasila se Jelena Karleuša

Opis nije dostupan.

Jedan od članova žirija, ali i produkcije Aleksandar Milić poznatiji kao Mili oglasio se i za Kurir otkrio da li ga raduje promjena u sastavu stručnog žirija.

Iskreno, moram da kažem da se radujem tome. Ceca je moj saradnik preko 20 godina, devet albuma smo zajedno napravili. Mislim da je takvoj zvijezdi mjesto u žiriju, i mislim da ćemo mi kao Grand definitivno da profitiramo od toga. Očekujem da će sada da bude veliki šou kada ona dođe. Naš cilj je da kredibilitet šoua konstantno raste. Jelena je to sve radila na svoj način i doprinijela je jako puno u takmičenju. Nije ona poljuljala kredibilitet Granda, bila je savršen saradnik i mnogo se trudila oko toga. Ovo je sada jedan drugačiji put. Ja sam i sa Cecom i sa Karleušom u dobrim odnosima. Između Jelene i produkcije nije došlo ni do kakvog konflikta, mi kao produkcija smo se zahvalili Jeleni na svemu i kod nas je uvijek dobrodošla. Ova promjena je stvar poslovne politike - rekao je Mili.

Nova sezona “Zvezda Granda” počinje 18. septembra.


'SRPSKA MAJKA'

Srpska majka“ jedan je od nadimaka Svetlane Cece Ražnatović. Taj su nadimak Slaviša Lekić, Jovana S. Polić i Sonja Lončar iskoristili kako bi po njemu nazvali jednu od epizoda iz serijala „Junaci doba zlog“. Do sad se ovaj trojac u tom serijalu, koji se emitira na N1 televiziji, pozabavio s više „kontroverznih“ aktera srbijanskog društva. Očekivano, „Srpska majka“ izazvala je buru u javnosti. Gledanost je bila velika, a i na YouTube kanalu N1 televizije emisiju je pogledalo više od pola miliona gledatelja. Međutim, poslije samo tri dana uklonjena je s YouTubea. Zahtjev za uklanjanjem podnio je Cecin YouTube kanal, Ceca music, pozivajući se na kršenje autorskih prava. I zahtjevu je udovoljeno. Film je nestao s ovog servisa pa je N1 nekoliko dana kasnije jednosatnu emisiju reprizirao i gledanost je ponovno bila velika.






Film "Srpska majka" se fokusira na tri razdoblja u životu popularne pjevačice. Prije svega, analizira godine uspona na sceni novokomponovane muzike, Cecin odnos s Arkanom iz kojeg je izašla formirana kao nacionalni "proizvod" te vezu s kriminalnim podzemljem, koje je bilo umiješano u likvidaciju premijera Zorana Đinđića 2003. godine. Nezaobilazna tema je i upravljanje Fudbalskim klubom Obilić, gdje su navodno rađene razne malverzacije u vezi s prodajom igrača i pranjem prljavog novca.

Ovaj film razotkriva  činjenicu da Ceca Veličković vjerojatno nikada ne bi postala najveća zvijezda srbijanskog turbofolka da njezinu karijeru nije novcem i svojim patološkim utjecajem podupro njezin suprug Arkan. On je u nju uložio veliki novac, financirajući skupu muzičkuprodukciju i atraktivne videospotove. I ne samo to, Arkan je Ceci prokrčio put do balkanskog narodnjačkog Olimpa tako što je uspješno zastrašio konkurenciju i medije. U ovome filmu se sasvim jasno kaže kako su turbofolk scena i ratnička ideologija devedesetih bili međusobno isprepleteni. Pjevači turbofolka redovno su odlazili na ratišta i tamo pjevali.

Nakon atentata na Arkana 2000. u beogradskom hotelu Intercontinental, Ceca nastavlja sav njegov biznis niknuo na najsumnjiviji mogući način, usko sarađujući s Miloradom Ulemekom Legijom i Dušanom Spasojevićem Šiptarom, šefom Zemunskog klana. Podatak vezan uz Ražnatovićku jest njezina umiješanost u atentat na srbijanskog premijera Zorana Điniđića 2003, pisali su srbijanski mediji.


TEKST IZ SERIALA 'MAFIA'

Arkan je popularnu pjevačicu upoznao je 1993. u jednom restoranu u Erdutu. Svjedoci njihovog susreta pričali su kako joj je Arkan zavrnuo rukav da provjeri ima li uboda od igala jer je čuo tračeve da se drogira, a on je bio ljuti protivnik alkohola, droge i cigareta. Ona se u Arkana zaljubila kada je vidjela njegovu sliku u Playboyu. 

"Bila sam u Njemačkoj i na benzinskoj pumpi kupila "Plejboj" gdje sam vidjela čovjeka svog života. Naletjela sam na intervju sa Željkom Ražnatovićem. Nisam razumjela šta piše, samo sam zurila u njegovu fotografiju jer mi se jako dopao. Bio je to najmuževniji i najzgodniji muškarac kog sam ikada u životu vidjela. Pomislila sam: "To je dakle taj Arkan!" Jedino o čemu sam razmišljala jeste kako bih voljela da sam žena takve muškarčine", ispričala je srpskim medijima Ceca.

"Onda je stigao poziv od menadžera Baneta Stojanovića da zajedno sa Džejom i Oliverom Mandićem pojavim u Erdutu. Za vrijeme smotre smo sjedili sa strane i čekali da počne. Snimila sam ga na stotinjak metara. Stajala sam do nekog generala i prokomentarisala: "Uh, kakvo mače! Tko je ovaj tip? Bruka kako izgleda!" Čovjek samo što se nije šlogirao... "Da li si ti normalna? To je komandant!" Kad nas je Oliver upoznao, Željko je rekao: "Jesi li ti ta zvezda koju ja redovno šišam?" Bila sam istraumirana, uplašena. Ušeprtljala sam se", ispričala je o njihovom susretu kasnije Ceca. 

Zaljubili su se, navodno, na prvi pogled, ali postojao je jedan problem. Arkan je naime od nje bio stariji 21 godinu, a uz to i u svom drugom 13 godina dugom braku s Natalijom Martinović s kojom je imao četvero djece. Željko se brzo razveo, no da oženi Cecu, morao je pisati molbu Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je 'junaku' vrlo brzo odobrila treći brak. 

Svadba o kojoj Balkan priča i dan danas, zbila , 19. februara 1995., a prikazana je na 67 svjetskih televizija, uključujući BBC i CNN koji su imali live prijenos. 


Cecina kuma likvidirana s 25

Arkanu je kum bio Borislav Pelević, jedan od zapovjednika Tigrova i srpski radikal. Kao političar djelovao je u Arkanovoj Stranci srpskog jedinstva, kasnije se pridružio radikalima, a karijeru je završio u Vučićevom SNS-u. Preminuo je u u 62. godini života. 

Cecina kuma bila je manekenka, novinarka i aktivistkinja radikala Maja Pavić. Samo dvije godine nakon svadbe Maja Pavić ubijena je iz heklera s prigušivačem u Beogradu ispred Kluba književnika. Imala je samo 25 godina, a prava meta atentata ispred Kluba književnika bio je Rade Ćaldović Ćata, jedan od najslavnijih pripadnika beogradskog podzemlja koji također ubijen. 

Dan kada su se vjenčali Arkan i Ceca bio je hladan i tmuran. Povremeno je padala i kiša, no to nije pokvarilo veselje mnogobrojnim svatovima koji su iz svog mogućeg oružja pucali u zak jer 'Srbi su, znamo,  nebeski narod', kazao je komentator svadbe koja je kasnije izašla na kazeti, a može se vidjeti i na YouTubeu. Snimanje svadbe organizirao je nagrađivani redatelj državne televizije Miroslav Aleksić koji se nekoliko godina ranije upoznao s Arkanom kada je komandanta Srpske dobrovoljačke garde ovjekovječio u Tenji. Aleksić je svadbu snimao s pet pokretnih kamera. Ukupno je snimljeno oko 30 sati materijala.

Svadba je organizirala prema tradicionalnim srpskim običajima za koje je Ceca sama priznala da nije nikada do tada čula. Mladenku su prosili u njenom rodnom selu Žitorađa na jugu Srbije. Arkan je bio odjeven u vojnu odoru srpskog vojnika iz Prvog svjetskog rata, no problem je bio u tome što nitko nije znao kako ta uniforma zapravo izgleda pa je u pomoć pozvan kostimograf kazališta Boško Buha Dragiša Spasojević koji je dizajnirao uniformu. Za Cecinu se vjenčanicu pobrinuo grčki dizajner Dmitros.  




 
Sestra 'opljačkala' kriminalce

Prilikom prošnje, tradicija nalaže da mladoženja pogodi jabuku pred kućom. Kako su jabuke bile male, Arkan ju je pogodio tek iz šestog puta. On što je još zanimljivije jest običaj kupovine mlade. Pred Cecinim vratima stajala je njena sestra Lidija, koja je znala koliko njena sestra vrijedi i nije htjela da ju proda za sitne pare. 

Arkan joj je prvo dao nekoliko snopova njemačkih deviza, no Lidija je rekla da je to nedovoljno. Ražnatović je tad pozvao jednog momka koji je pred njim otvorio aktovku u kojoj je bilo brdo para i skupocjena narukvica od dijamanata. Lidiji ni to nije bilo dovoljno, pa je mladoženja s ruke skinuo zlatan sat i vrijedan prsten, a to su učinili i njegovi prijatelji pa ju je je Lidija napokon pustila. Mladenci su se odvezli u impresivnom jaguaru koji se ovih dana prodaje za 121.000 eura.  

Na svadbi je bilo oko 800 uzvanika, a koštala je oko 100.000 maraka. Platio ju je Arkanov prijatelj Giovanni di Stefano. 



(Admir Oručević)






2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.